Zbog slanja živog pitona u Novi Sad, stroži zakon o poštanskim uslugama

Nadležne službe su utvrdile ko je poslao u Novi Sad paket sa živom zmijom i protiv tog lica su podnete krivične prijave zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava.
Zbog slanja živog pitona u Novi Sad, stroži zakon o poštanskim uslugama
Foto: Pixabay
U saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija se navodi da su inspektori za poštanske usluge, u saradnji sa drugim državnim organima, sproveli vanredni terenski nadzor u Jagodini, nakon što je u oštećenom poštanskom paketu poslatom u Novi Sad pronađena - živa zmija, što prema postojećem Zakonu o poštanskim uslugama, predstavlja zabranjen sadržaj poštanske pošiljke.
 
"S tim u vezi, sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je u novembru usvojen od strane Vlade i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj Skupštini", izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
 
Ona je naglasila da će se ovim zakonskim rešenjem uvesti obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, što bi trebalo da spreči slične situacije, kao i u pranja novca, finansiranja terorizma i prometa robe neregistrovanih subjekata. Ministarstvo će unaprediti postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija, navodi se.
  • Nemanja

    24.08.2018 11:02
    @Salterusa

    Ne nego zatvor za krađu pošiljke i otkaz za nemar, pa ćete biti kao u Hrvatskoj samo tako.
  • Salterusa

    23.08.2018 22:54
    Kad postanski sluzbenici u Srbiji budu imali plate kao i oni u Hrvatskoj, tada mozete da ocekujete bolju uslugu!
  • Primaoc

    21.08.2018 17:21
    Statistika
    Od 10 pošiljaka stigne mi 7.
    Svih 10 je zabeleženo brojačem da su ušle u Srbiju
    Trgovci u Kini ne mogu da shvate da neko na državnoj Pošti ukrade
    paket vredan 2$.
    Ja im kažem da tako izgleda kada ode komunizam i dođe demokratija.
    Da je raznosač najmanje vrednovano zanimanje u zemlji.
    Da je on prosto obogaćen kad proda moju pošiljku.
    Kinez mi uvek vrati novac.
    Srpska sramota ostane.
    Državna Pošta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti