FOTO: Najveći zabavni park u Novom Sadu nudi produženi boravak za školarce

Zabavni park Starli započeo je upis prve generacije polaznika produženog boravka za školarce od prvog do četvrtog razreda.
Najveći zabavni park u Novom Sadu koji postoji od 2009. godine, već duže vreme svoje aktivnosti ne fokusira samo na zabavu, nego se okreće i ka edukativnim radionicima, pa je otvaranje produženog boravka za decu od šeste do 10. godine bio logičan nastavak njihovog dosadašnjeg rada.
 
Kako roditelji imaju sve više obaveza, a sve manje vremena, kao veliki izazov javlja se i pitanje kako da svom detetu ponude kvalitetno vreme van školskih časova. Upravo u tom pravcu su razmišljali i u "Starliju", a koordinatorka programa produženog boravka Aleksandra Cimbal kaže za 021.rs da je želja svakog roditelja da detetu obezbedi kvalitetnu svakodnevnicu, te da je to ono šta bi dobar produženi boravak trebalo da ponudi.
 
"Vreme koje dete provede van škole bi trebalo da bude dobro ispunjeno, a to uključuje urađene domaće zadatke, pripremu za školu, ali i niz drugih aktivnosti. Savremeno radno vreme roditelje često ograničava u mogućnosti da deci obezbede kvalitetno slobodno vreme. Takođe, svaki roditelj u svakom trenutku želi da zna gde mu je dete, da je ono na bezbednom mestu i da su uz njega stručnjaci", poručuje Cimbal.
 
 
 
Produženi boravak u zabavnom parku na Bulevaru vojvode Stepe podrazumeva brigu o deci tokom vremena koje ne provode u školi, urađene domaće zadatke, učenje stranog jezika, sportske aktivnosti, organizaciju prevoza do škole i od škole do "Starlija", podsticanje kreativnosti, podizanje ekološke svesti, igranje u igraonici i socijalizaciju sa drugom decom. Da mališani ne bi bili praznih stomaka u "Starliju" će im biti obezbeđeni nutritivni obroci, koji se sastoje od doručka, kuvanih obroka i voćnih užina.
 
Na ovaj krupan korak u "Starliju" su se odlučili posle uspešnih edukativnih radionica, ali i pošto se javila želja kod roditelja da njihovo dete provodi kvalitetnije vreme u igraonici, uz mogućnost ispunjavanja svakodnevnih obaveza.
 
"Kompletna koncepcija prostora u 'Starliju' je osmišljena u duhu 'movement' metode, čije je temelje postavila Marija Montesori. To podrazumeva da deca uče i razvijaju svoje veštine, emotivnu inteligenciju, fizički se razvijaju kroz zabavu i istraživanje, i samostalno stiču nova znanja. Ono po čemu je 'Starli' poseban je i to da nema elektronike, odnosno video igara. S druge strane, svakom detetu se pristupa sa pažnjom, njemu vreme posvećuju učiteljica, pedagog, te profesor engleskog jezika", dodaje naša sagovornica.
 
  
 
Kada je reč o kadru koji će raditi sa decom, u "Starliju" svoje pedagoge opisuju kao "stručne i sa višegodišnjim iskustvom". Tim ovog zabavnog parka sačinjen je od pedagoga, učitelja, vaspitača, profesora stranih jezika, trenera, ali i brojnih drugih saradnika koji rade sa mališanima. 
 
Ono što "Starlijev" produženi boravaka izdvaja od ostalih je kompletna briga o detetu, što podrazumeva i prevoz od "Starlija" do škole, kao i prevoz od škole do zabavnog parka. To znači da roditelji iz svih delova grada mogu svoju decu da upišu u produženih boravak na Novom naselju.
 
"Nije bitno ako dete ide u školu na Klisi, a mi smo na Novom naselju, zato što pokrivamo ceo Novi Sad. Ako dete ide prepodne u školu, i smena mu traje do 11 ili 12 časova, po njega odlazi naš vozač i još jedna osoba u pratnji. Dete dolazi u 'Starli' i ostatak vremena provodi sa nama i ostalim drugarima. Ukoliko dete ide posle podne u školu, onda ga roditelji dovode u 'Starli' kada im odgovara, dete uradi domaći, igra se, ide na sport, uči engleski i potom ga mi ispraćamo u školu", zaključuje Aleksandra Cimbal koja će buduće male polaznike "Starlijevog" produženog boravka učiti engleski jezik.
 
  
 
Rođendaonica i igraonica "Starli" nalazi se na Bulevaru vojvode Stepe 56, na Novom naselju. Detaljnije informacije o produženom boravku možete da pronađete na zvaničnom sajtu (LINK), zakazivanje informativnog razgovora sa koordinatorima programa, u samom objektu tokom radnog vremena (14.00 - 21.30) ili pozivom na broj telefona: 021/6302-422. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti