Stanarima iz Dositejeve obezbeđen smeštaj narednih sedam meseci

Novosadski hotelijeri će mesec dana obezbediti besplatan smeštaj stanarima Dositejeve 11, dok ne nađu podstanarske stanove koji će potom biti plaćeni novcem poreskih obveznika, odnosno sredstvima iz budžeta grada.
Stanarima iz Dositejeve obezbeđen smeštaj narednih sedam meseci
Foto: 021.rs

Ovo je rezultat sastanka oštećenih porodica sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, drugog ove nedelje, organizovanog da bi se pomoglo ljudima koji su ostali bez domova zbog nelegalne gradnje preduzeća "Astro plan" u Dositejevoj 9.

Vučević se zahvalio novosadskim hotelijerima koji su se javili i sami ponudili smeštaj za stanare. Koliko je njemu poznato, najveći broj stanara će odabrati da budu smešteni u hotelima "Novi Sad" i "Park".

Gradonačelnik je objasnio da će u tih mesec dana ovih 12 porodica imati vremena da pronađu podstanarske stanove, a iz novosadskog budžeta će, na osnovu isplate socijalne pomoći ugroženima, biti pokrivena kirija za šest meseci, odnosno svaka porodica će dobiti oko 110.000 dinara.

Stanari su za 021.rs izjavili da su zadovoljni onim što im je gradonačelnik saopštio, jer su time bar privremeno rešili pitanje smeštaja, s obzirom da su proteklih dana spavali u svojim polusrušenim domovima.

Predstavnik stanara Dragan Mitrović za 021.rs kaže da su zahvalni Novom Sadu na pomoći. Navodi da je ovo isto mogao da uradi investitor "Astra plan" koji im je uništio stanove, ali ih, umesto toga, danima zavlači i, kako kaže Mitrović, nudi im smeštaj u hostelima i neuslovnim barakama.

Gradonačelnik je izjavio i da je građevinska inspekcija, nakon što je prošle nedelje zatvorila gradilište, sada donela i rešenje kojim se investitoru nalaže da zakopa rov koji je napravljen u Dositejevoj 9. Naveo je i da ima informacije da je investitor, nakon što je dobio dozvolu tužilaštva, bio na licu mesta sa veštacima kako bi se obavila procena i veštačenje šta treba da se uradi da bi se sanirala šteta.

Vučević je dodao i da ima informacije da policija i tužilaštvo vode postupak protiv investitora, ali da je to sve što zna.

Podsetimo da se tužilaštvo i policija o ovom slučaju divlje gradnje u kojem su uništeni domovi 12 porodica, nisu oglasili ni posle nedelju dana. Gradonačelnik je rekao da ne bi da komentariše rad pravosudnih organa, osim što je pomenuo da je "ovo slučaj u kojem treba da se pokaže da država neće dozvoliti divlju gradnju i da će odgovarati svako ko bude nelegalno izvodio radove".

  • dule

    27.08.2018 10:30
    "Zloheb
    26.08.2018 • 00:32
    Hipotetički
    Da li bi bilo ko od vas zaštitio (fizički ako treba) npr građevinskog inspektora koju bi npr došao da zaustavi radove, a na gradilištu pored vas ga napadne neki divlji graditelj..?
    Ili bi ste rekli "pa to je njegov posao, on je vlast, on je država"?

    E, dok god mislite da Vi niste država, da je to neko drugi - biće ovoga. "



    A koja je onda tačno svrha građevinske inspekcije ako nije u stanju da spreči očiglednu divlju gradnju? I koja je tačno svrha policije ako nije u stanju da zaštiti državnog službenika u obavljanju svog posla?

    Zašto mi njih plaćamo?

    A ovo bezakonje može da se završi na dva načina - ili će nekom doći iz dupeta u glavu i "država" će početi da sprovodi propise koje je sama propisala, ili će na kraju narodu dosaditi i diće se kuka i motika, ali se onda neće stati na bahatim kriminalcima, ići će se dalje. U međuvremenu, mladost Srbije će stasavati u nekim drugim, uređenijim, zemljama.
  • MADE IN

    26.08.2018 11:47
    SNSrbia
    Solidarnost sa DivljimGraditeljima!!!
  • Nebojša

    26.08.2018 11:41
    Niko se ne pita
    Niko se ne pita a sta ce biti posle 7 meseci. Niko ne misli valjda da vlasnici ova dva hotela imaju veliku dusu pa eto daju besplatno a za uzvrat ne dobijaju nista.
    Jasna je sprega mafije i vlasti jer ni jedna blast to ne bi placala iz budzeta nego bi se trenutno naplatilo od investitora. A oni ne zele od sebe da naplate. Imaju svoj deo kolaca i zato cute. Nema krivicne prijave, nema hapsenja investitora, nema nicega sto bi normalna i postena vlast uradila.
    Ova vlast je etalon nesposobnosti i korumpiranosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti