FOTO: Od danas kružna autobuska linija 51A/B

Gradsko saobraćajno preduzeće danas, 1. septembra, sa početkom primene zimskog reda vožnje, uvelo je novu kružnu liniju 51A/B Železnička stanica-Veternik-Sajlovo-Železnička stanica.
FOTO: Od danas kružna autobuska linija 51A/B
Foto: 021.rs

Ova linija se uvodi kako bi se spojili Sajlovo i Veternik i istovremeno obezbedili stanovnicima ovih delova grada dodatni polasci ka Novom Sadu. Linija je rezultat analiza koje je GSP ranije uradio, a nakon zahteva građana Veternika da im se omoguće dodatni polasci i bolje povezivanje sa drugim lokacijama u gradu, kao što su Gradsko groblje, Detelinara, Železnička stanica i tako dalje.

Iz GSP su najavili i da će cena karte na liniji 51 A/B iznositi 110 dinara za sva putovanja koja prelaze granicu gradske i prve zone, dok je za putovanja unutar zone (bez prelaska granice zone) 65 dinara. U slučaju kružne vožnje koja više puta prelazi granicu zone, a da se pritom ne započinje novi krug (Železnička stanica), cena karte iznosi 110 dinara.

Autobusi u Smeru 51A od Železničke stanice ka Veterniku će se kretati trasom: Železnička stanica - Bulevar oslobođenja - Futoška – Futoški put – Novosadski put – Kralja Petra I – Svetozara Miletića - Vojvode Putnika - Vojvode Bojovića - Školska - Braće Tokin – Omladinska – Novosadski put – Kralja Petra I – Donje Sajlovo – Rumenački put – Rumenačka – Bulevar Jaše Tomića – Železnička stanica.

Autobusi u Smeru 51B od Železničke stanice ka Sajlovu će se kretati trasom: Železnička stanica – Bulevar Jaše Tomića – Rumenačka – Rumenački put – Donje Sajlovo - Kralja Petra I - Svetozara Miletića – Vojvode Putnika – Vojvode Bojovića - Školska – Braće Tokin – Omladinska – Novosadski put - Futoški put – Futoška ulica – Bulevar oslobođenja - Železnička stanica.



Od 1. septembra u Veterniku se trajno menja trasa linije broj 52 Novi Sad-Veternik. Umesto Ulicom Mihajla Pupina, autobusi na liniji 52 saobraćaće Školskom, zatim Ulicom braće Tokin i Omladinskom ulicom, odakle će nastavljati redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase postavljena su dva autobuska stajališta u Ulici braće Tokin i Omladinskoj ulici.

  • Ja

    04.09.2018 00:14
    Ne dao Bog nikome od vas da idete na groblje svaki dan - da grobove najbližih obilazite.

    Da to morate znali bi kako je....

    Taman da je samo za radnike Lisja uveden taj autobus - dobro je. A nije samo zbog njih , plitkoumni i sebični narode !!!
  • Kiki

    01.09.2018 12:14
    Ova linija je otvorena da radnici jkp Lisja lakše stigli na posao, jer im tu prave kancelarije a ne zbog dobrobiti običnih građana.
  • Putnik

    01.09.2018 11:40
    @Veternik
    Skroz ste u pravu! Možda jedan bus to čini i toliko je redak da ne znam čemu služi. Kao da su posvađana ta dva mesta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti