Defile ulicama i koncert zatvaraju moto sezonu u Novom Sadu

Moto unija Srbije u saradnji sa Blokstok festivalom u subotu 22. septembra u Novom Sadu tradicionalno organizuje zatvaranje moto sezone u Srbiji.
Defile ulicama i koncert zatvaraju moto sezonu u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Okupljanje je na Mišeluku, a potom kreće defile novosadskim ulicama, koji će se završiti rokenrol koncertom na Ribnjaku. Nastupiće bend Crni Paun sportiste Nenada Pagonisa i bend "Usamljeni jahači". Ulaz na koncert je slobodan.
 
Motociklizam potencijalno može imati veliki značaj za turizam i privredu Novog Sada, objašnjava Predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović.
 
"Prema nekim procenama u našu zemlju na svim graničnim prelazima uđe blizu 300.000 motocikala, dok gotovo dve trećine od tog broja prođe auto-putem pored Novog Sada. Nažalost, mali broj zaista i svrati u grad. Smatramo da je moguće iskoristiti ovaj ogromni turistički potencijal, naročito ako uzmemo u obzir da Novi Sad u poslednjih nekoliko godina izrasta u centar "bajkerske" supkulture u regionu. Potrebno je ponuditi interesantan sadržaj koji će naš grad pozicionirati na evropsku mapu, i na tome uz podršku Grada uspešno radimo", dodaje Malinović.
 
Očekuje se da na defileu bude premašen prošlogodišnji rekord od 880 motora, a za to je potrebano da svi ljubitelji motocikala dođu na Mišeluk i Ribnjak, nezavisno od toga da li su članovi nekog kluba ili ne, odnosno koje su kubikaže njihovi dvotočkaši. 
 
Okupljanje je zakazano za 12 časova na Mišeluku, a sat kasnije kreće defile novosadskim ulicama. Vožnja se završava na platou ispred hostela "Hajdučka noć" na Ribnjaku, gde će biti organizovan koncert.
  • Baja Patak

    18.09.2018 08:40
    Eee stvarno si Pajo Patak
  • Marko

    18.09.2018 07:53
    Zorane,

    to o čemu pričaš mi po opisu liči na druženje na Alibegovcu, pa bajkeri maltene svaki lep vikend negde naprave neki kotlić i provode vreme u prirodi. Zatvaranje moto sezone je ipak ozbiljnija priča, prošle godine je bilo preko 600 motora. Bude lepo, slobodno navrati :)
  • pajo patak

    18.09.2018 00:30
    Imao sam slican iskustvo kao i Zoran, blagi uzas i beda. Bolje je ostati i nigde ne ici nego postiti tu manifestaciju,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.