Biciklisti vožnjom i tribinom u subotu obeležavaju Svetski dan bez automobila

Novosadska Kritična masa obeležiće u subotu, 22. septembra Svetski dan bez automobila ("Carfree day") vožnjom kroz grad.
Vožnja će početi u 17 časova u Limanskom parku, a završiće se na Trgu slobode. Biciklisti će se voziti Bulevarom oslobođenja, Futoškom, ka Bulevaru Evropa i nazad preko Bulevara Jaše Tomića i Kisačke do Trga slobode. 
 
 
Ruta biciklista
 
Nakon vožnje, u 18 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada, povodom Evropske nedelje mobilnosti, biće organizovana tribina "Biciklisti pitaju grad" gde će prisutni moći da razgovaraju o svakodnevnim problemima biciklista, da saznaju nešto o bezbednosti biciklista i planovima za razvoj infrastrukture. U isto vreme moguće je pogledati izložbu Đorđa Markovića u Malom likovnom salonu. Biciklisti svoje dvotočkaše mogu zaključati u dvorištu Kulturnog centra gde će biti pod pod nadzorom. 
 
Biciklistički događaj Kritična masa nastao je u San Francisku 1992. godine i prisutan je u celom svetu u različitim formatima. Novosadska Kritična masa pokrenuta je 2012. godine i održavala se svakog poslednjeg petka u mesecu, sa ciljem popularisanja korišćenja bicikla ili ukazivanja na probleme biciklista. Od 2018. godine održava nekoliko puta godišnje na datume kao što su Dan planete Zemlje, Međunarodni dan bicikla ili Svetski dan bez automobila. Događaj je organizovan volonterski, učešće je besplatno i na vožnji može da učestvuje svako.
 
Više informacija o ovom događaju može se pronaći OVDE.
  • Iliuy

    21.09.2018 12:11
    @Trt

    Da li ste ljuti ?
  • Trt

    20.09.2018 09:33
    @bojan

    Ne da ne volimo ljude koju svoju lenjost i aljkavost prebacuju na random grupe ljudi, nego ih se malo i gadimo čak :))
  • Kaćanka

    20.09.2018 07:49
    Staze su uzas a branici ogromni...vrat da slomis ako slucajno moras preko njega....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.