Borislav Novaković verbalno napadnut tokom prikupljanja potpisa protiv rušenja Spensa

Grupa od desetak osoba verbalno je danas napala poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića u centru Novog Sada.
Među onima koji su vređali Novakovića bili su nekadašnji novinar Tomislav Lovreković i osoba koja se predstavila kao student Mihailo Janjić, čiju je akciju prelepljivanja table Nezavisnog društva novinara Vojvodine nedavno na društvenim mrežama objavila partija Srpska desnica.
 
Njih dvojica su od ranije javnosti poznati zbog različitih incidenata, a Lovreković je bio pod istragom zbog pretnji upućenih republičkoj poslanici Mariniki Tepić i novinarima Dinku Gruhonjiću i Nedimu Sejdinoviću.
 
Oni su počeli da vređaju Novakovića i aktiviste Narodne stranke koji u centru prikupljaju potpise protiv rušenja Spensa. Vikali su na Novakovića i unosili mu se u lice. Novaković je ćutao, a policija je potom stala izmedju njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića i druge osobe koje su dobacivale.
 
Oni su Novakoviću izmedju ostalog govorili: "Ti si sramota za Novi Sad", "Nisi dovoljno robijao" i "Udario si na srpske policajce", a Novaković je kasnije kazao da je to bila "provokacija koja nije uspela".
 
"Želja je bila da nas isprovociraju i stave u poziciju nekoga ko će odreagovati na njihove napade pa da nas onda prikažu kao opozicione ekstremiste", rekao je Novaković. Dodao je da će Narodna stranka nastaviti da prikuplja potpise protiv rušenja Spensa i da će "pozvati gradjane na akciju", ukoliko se gradska vlast usudi da krene u akciju rušenja tog objekta.
 
"Ovaj sportski centar je neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada i pripada Novosađanima, koji su ga za samo dve godine izgradili odvajanjem iz svojih samodoprinosa. Kada je Spens građen, naš grad je imao 150.000 stanovnika, a sada ima trostruko više. Zato je imperativ naše generacije da ga sačuva i gradi nove sportske objekte, koje će ostaviti u nasleđe budućim generacijama. Ko ruši Spens ruši Novi Sad", naveo je Novaković.
 
Takođe, u pojedinim delovima grada večeras su lepljeni i plakati usmereni protiv Novakovića.
 
SNS: Narodna stranka obmanjuje građane
 
Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da Narodna stranka današnjom akcijom prikupljanja potpisa protiv rušenja Spensa "nastavlja da obmanjuje građane Novog Sada". 
 
Navode da "nikakva odluka o rušenju tog objekta nije bila na dnevnom redu Skupštine grada, koja je osnivač Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", a kamoli da je doneta". Dodaju da "nikakav predlog takve vrste nije upućen Skupštini grada, niti je o tome raspravljano na bilo kom skupštinskom odboru".
 
"Gradonačelnik Miloš Vučević u javnost je izneo samo svoje mišljenje o jednom od načina rešavanja problema preduzeća koje se nalazi u ogromnim gubicima i čiji objekat je građen u neko drugo vreme, kada u našoj zemlji nije bilo tržišne ekonomije. Izgradnja modernijeg i funkcionalnijeg sportskog centra samo je jedan od predloga za rešenje ovog velikog problema", stoji u saopštenju SNS.
 
  • Detelinarac

    23.09.2018 12:20
    Spens
    Ako nam sruse Spens u gradu vise nista nece ostati, samo trzni centri i mesare jel ovaj svet predodredjen da se samo oblaci jede i sssseeee sa oprostenjem a da mu kanalizacija od Promenade danima unazad smrdi pod nosom dok seta po centru grada, sramota kako smo na niske grane pali. Oteli zemljište od Spensa prodali a ne izdali, covek moze sutra tamo svinjac da napravi ako hoce sada je i sajmište na redu pare u dzepove a vi magarci na livadu pa trcite sami smo to sebi dozvolili tako nam i treba.
  • nn

    22.09.2018 18:32
    eto polako dodje vreme da potpises inicijativu nekom za kog nikd nisi mislio da ces potpisati. To znaci da je neko prvrsio svaku meru.
  • ФИРМА 1989

    21.09.2018 14:32
    Замолићу Вас да ми овај пут објавите коментар

    Елем, нису сви исти, осим ових, ови јесу. Доста је било!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti