Nepoznato da li će Novi Sad ikada dobiti autobuse koje je GSP naručio od Ikarbusa

Gradsko saobraćajno preduzeće ne zna da li će pet autobusa koje je naručilo od Ikarbusa ikada biti isporučeni Novom Sadu, saznaje 021.rs.
Nepoznato da li će Novi Sad ikada dobiti autobuse koje je GSP naručio od Ikarbusa
Foto: 021.rs

Iako je nabavka sprovedena još u aprilu, Ikarbus još nije potpisao ugovor, tako da sklapanje pet autobusa nije ni počelo.

U GSP-u su za 021.rs povodom ove situacije samo kratko potvrdili da Ikarbus nije potpisao ugovor i nisu davali druge informacije. S druge strane, kako nezvanično saznajemo, GSP je pokušao da dobije informacije od Ikarbusa o tome zašto posao stoji, ali nisu dobili nikakav valjani odgovor i skoro je izvesno da će posao biti otkazan.

Podsetimo da je prema ugovoru vrednost nabavke 84,6 miliona bez PDV-a i da su ovo bili jedini autobusi koje je gradski prevoznik trebalo da kupi ove godine. Nedolazak novih autobusa će se loše odraziti na vozni park koji je star više od 10 godina. U idealnim uslovima bi trebalo da se zameni bar 20 autobusa godišnje, ali to sada nije izvodivo.

Prema informacijama 021.rs, lokalne vlasti su planirale da od 2019. godine za GSP obezbede dodatna sredstva kako bi se nabavilo oko 50 autobusa i tako znatno poboljšala situacija, ali je sada sve to pod znakom pitanja jer jedina fabrika autobusa u Srbiji iz nepoznatih razloga ne isporučuje autobuse Novom Sadu.

  • Zemunac

    29.09.2018 18:54
    Zemunska fabrika će proći kao i novosadska, samo će je još 1-2 puta iskoristiti za slikanja, velike najave "posla veka" i sličnih predstava koje smo do sada nebrojeno puta gledali. U stručnoj javnosti, Ikarbus je "otpevao svoje", a da li se čeka gašenje ili da ga pokupi neko veći, videćemo. Zbog toga se ne potpisuju ugovori za nove isporuke.
  • Miloš

    28.09.2018 07:57
    Neophodni novi autobusi
    GSP-u, a i građanima Novog Sada su neophodni novi autobusi u saobraćaju!
  • Aca 98

    27.09.2018 17:34
    Neobus
    NS je imao svoju fabriku autobusa.Ko je sad kriv za to sto su fabriku unistili.NS je kupuvao autobuse od Neobusa i sve je bilo OK.Nek sad zamislja gradonacelnik sa direktorima de ce nabaviti autobuse ako im vec Ikarbus nece isporuciti kad vec nisu valjali najbolji autobusi na Volvo sasiji koje je GSP imao.Garazni brojevi 816-840 su ubedljivo najbolji autobusi koji su se dokazali na linijama sto u gradu sto u prigradskim linijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti