Turistička organizacija Novog Sada potpisala protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Subotice

Turističke organizacije Novog Sada i Subotice potpisale su sporazum o saradnji, sa ciljem povezivanja ove dve turističke destinacije.
Turistička organizacija Novog Sada potpisala protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Subotice
Foto: 021.rs
Kako su prilikom potpisivanja sporazuma naveli direktori ove dve organizacije, Branislav Knežević i Aleksandar Medaković, ove dve destinacije su povezane auto putem i za samo jedan sat turisti mogu uživati u veoma raznovrsnoj i bogatoj ponudi koju im pružaju ova dva vojvođanska grada.
 
Oni su istakli da je za ovu saradnju pored potpisivanja protokola, važno uraditi zajedničku promotivnu turističku brošuru, u kojoj bi se našli brojni predlozi za boravak u ova dva dana, a sa ciljem produžetka boravka turista u našoj zemlji. Kako je direktor TONS-a naglasio, ova godina bila je "izuzetno povoljna za Novi Sad". Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – avgust 2018. godini ukupno je boravilo 136.401 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – avgust) prethodne godine za 9,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – avgust 2018. godine ukupno je ostvareno 298.371 noćenja što predstavlja porast od 24,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (rast za 27,5%), a strani 199.646 (rast za 23,3%).
 
Prema podacima dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, u Novom Sadu su u avgustu 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Kine, Slovenije, Grčke, Izraela, Holandije, Poljske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.
  • Dejan

    05.10.2018 22:19
    inozemci
    Auuu stvrano ovo je za javnost, podelice organizacije za razne ,,ijade,, i to ce biti to a javna je tajna da madjari tutkaju kesovinu ministrima samo da bi Palicko jezero ostalo i dalje barustina i nesto sto ne valja, samo da bi svi kao omadjijani trcali u ,,morahalom,, banju koja se madjarskoj vodi kao selendra nad selendrama, ,al nama je cef da odemo tamo jer mozemo da provucemo senvic i nesto cuge da bi tamo kupovali jer je skupo ! Idealno za glupe goste !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti