Od ponedeljka nastavak izgradnje biciklističke staze do Begeča

Druga faza projekta izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Begeča počinje u ponedeljak, 8. oktobra, nakon što je gradska uprava odabrala firmu "Put-invest" za izvođača radova.
Od ponedeljka nastavak izgradnje biciklističke staze do Begeča
Foto: 021.rs
Prva faza, u kojoj je izgrađena prva deonica od 1.727 metara, završena je 17. maja prošle godine i koštala je 25 miliona dinara sa PDV-om. Staza vodi od Dunavske ulice u Futogu do izlaska iz Futoga, prema Begeču.
 
U ovoj fazi izgradnje radiće se 4.548 metara staze po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, do Obalske ulice u Begeču. Širina staze biće tri metra. Deonica Novi Sad – Begeč je manjim delom trasirana kroz urbanu zonu Novog Sada, dok najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometra, trasa ide po nasipu.
 
Kada bude kompletirana, kako je planirano do 2020. godine, ukupna dužina Eurovelo staza će prelaziti 70.000 kilometara. U Srbiji je staza duga oko 665 kilometara.
  • Milos

    05.10.2018 16:25
    Futog
    A rasveta ?
  • Futog

    05.10.2018 15:35
    Www
    Koji put vec ista vest?! Pocnite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti