Pretučeni mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati momci kada smo krenuli na taksi

Dvadesetogodišnji G.B. koji je sa drugom C.M. (19) pretučen u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje, za 021.rs je rekao da sumnja da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu.
Pretučeni mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati momci kada smo krenuli na taksi
Foto: 021.rs

Sa ovim mladićem, reporter 021.rs je razgovarao u Kliničkom centru Vojvodine, dok je čekao na preglede, kao i da čuje u kakvom zdravstvenom stanju je C.M. koji je zadobio teže povrede.

Prema njegovim rečima, ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana zato što su pričali na albanskom, jer napadači teško da su mogli da čuju više od jedne, dve reči koje su prozborili. G.B. nam je rekao da je sa C.M. koji je iz Prizrena i koji je pre nekoliko dana došao u Novi Sad zbog posla, izašao u grad u subotu uveče i da su se vraćali iz provoda kada se dogodio napad.

- Bili smo u izlasku u Laze Telečkog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike "požuri da ne ode taksi" i tada su nam prišla dva momka. Jedan od njih mi se uneo u lice i rekao "imaš li neki problem sa mnom" i tek što sam rekao da ne znam ko je i da nema nikakvih problema, počeli su da me udaraju. Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli - ispričao je G.B. za 021.rs.

On navodi da mu se čini da su napadači bili mlađi od njega i da je čuo posle da je pre njihovog dolaska bilo neke tuče. Kaže i da je moguće da su ih pomešali sa mladićima sa kojima su se prethodno tukli.

G.B. dodaje da se nada da će policija brzo pronaći napadače i da će se njegov drug, koji još uvek leži na intenzivnoj nezi Urgentnog centra oporaviti. Ovaj mladić kaže da otkad živi i radi u Novom Sadu, nije imao problema zbog toga što je albanske nacionalnosti. 

Policija još uvek nije uhvatila napadače, a mnogi državni funkcioneri, političke stranke i nevladine organizacije su zatražile hitno rešenje ovog slučaja.

  • /

    09.10.2018 07:44
    /
    @Danas je tuga
    bolje da si ziveo u novom sadu 80-ih

    90-ih se u novom sadu zivelo pod restrikcijama, na pijacama i redovima u bankama
  • akademik

    08.10.2018 23:42
    tužno
    Eto ja sam rodjeni limanac, novosadjanin i Srbin (tim redom) i gadi mi se što se u mom gradu ovo dešava nekome ko je Albanac. Sutra će nam biti krivi Brazilici, Kostarikanci, Japanci, Kongoanci, Iranci... A mi smo ovoj planeti samo statistička greška, Nigerijaca ima 190 M, Indonežana 240M, Etiopljana preko 100M... mi smo potpuno beznačajni osim u svojim očima i važnost koju pripisujemo sebi je suštinska greška.
  • Shin Sekai

    08.10.2018 23:27
    Dajte neki ziro racun da pomognemo ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti