Novi rok za dostavljanje ponuda za Luku Novi Sad

Ministarstvo privrede produžilo je rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.
Novi rok za dostavljanje ponuda za Luku Novi Sad
Foto: 021.rs
Novi rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu je 6. novembar, a otvaranje ponuda je 8. novembra. 
 
Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona. 
 
Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi. 
 
U Vladi Srbije smatraju da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona. 
 
Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.
  • Luka

    11.10.2018 21:09
    SNS
    Bolje da se proda pravom gazdi, nego da je jos vise uniste pridosla mafija. U Luci je bilo zaposleno 80 radnika, a sada ima 150 zaposlenih partiskih neradnika. O penzionerima da ne pisem. Luku je teze bilo upropastiti, nego uspesno voditi. Vratiti Milivojevica da sa Culaficem napravi reda i pokaze kako Luka moze da radi i ostvaruje profit.
  • vremeplov

    11.10.2018 18:50
    & Lala
    Magloprodavci prodaju Luku još od vremena kada je direktor Luke bio Milivojević (izbačen iz Luke uz asistenciju policije 2013.) koji se usprotivio Dinkiću kada je ovaj hteo da je proda ...... Al Dahri.
  • Lala

    11.10.2018 15:24
    Luka
    Kad tako dobro radi što je prodajete. Jel i tu treba neko da se " ugradi". Kritikuje te prethodnike a vi ste još gori od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti