Uhapšen investitor zbog prevare kupaca stanova u Branka Bajića

Novosadska policija uhapsila je Dušana Jonaša (55), zbog sumnje da je kao investitor prodao više stanova na koje je zatim upisao hipoteku na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.
Jonaš je, kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšen zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.
 
Sumnja se da je, pre desetak godina, kao investitor, prodao više stanova na koje je, zatim, upisao založno pravo, odnosno hipoteku na ime N.D. (46), i to na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.
 
Kada je rok za vraćanje nepostojećeg duga istekao, N.D. je, kako se sumnja, aktivirao hipoteku, a s obzirom na to da kupci, u međuvremenu, nisu uknjižili te nekretnine na svoje ime, pokrenut je izvršni postupak i stanovi su oglašeni na javnu prodaju. Da mu je stan oglašen na licitaciju Dejan Erdeljan saznao je tek kada su mu na vrata pokucali prvi potencijalni kupci sa željom da razgledaju, o čemu je 021.rs pisao, a o čemu više možete čitati OVDE.
 
Jonašu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. Za N. D, koji se tereti za saizvršilaštvo u prevari, bila je raspisana sudska poternica zbog ranije učinjenog krivičnog dela, pa je predat u nadležnost Višem sudu u Novom Sadu.
 
Inače, nakon pisanja medija i podnete krivične prijave protiv Jonaša od strane oštećenih vlasnika stanova, izvršitelj je obustavio izvršenje nad nekoliko stanova u zgradi, ostao je još jedan stan koji je oglašen za licitaciju 30. oktobra.
 
Dejan Erdeljan je povodom hapšenja Jonaša rekao za 021 da se nada da ovim neće biti stavljena tačka na celu priču, već da će se otići dalje i da će se napokon otkriti dokle prevara zapravo seže, kao i da će svi krivci biti procesuirani.
  • nnn

    23.10.2018 18:00
    Torzija mozga
    To znači ONDA da drzava svima NEZAKONITO naplaćuje poreza na imovinu ako ista nije uknjižena. Ovi naši će poremiti i osnovne temelje logike a sve u cilju napalte poreza i ostalog iz svih projekcija i tačaka , vodravno,uspravnoi unakrst..Koji dokument odredjuje vlasnika?Ako je ono sto je u Katastru ne moze da se naplacuje porez na imovinu i moraju da poniste sva resenja i da vrate pare. Kad bi svi koji nisu uknjizeni podneli Tuzbe na poreska Resenja i trazili povracaj resili bi problem ili bi drzava bankrotirala. Sto se resenje odlaze radjaće se sve noviji nacini za otimanje.Porez na prenos prava trebalo bi da se zove porez na prenos vlasnistva ako postoji vanknizno vlasnistvo ili taj termin mora da se ukine a da se porez ne naplaćuje do uknjizenja odnosno kad se postane vlasnik imovine. Kakvo se pravo prenosi kad bivsi vlasnik moze da proda imovinu i radi sa njom šta hoće? Fiktivno pravo vitruelno ?Imate pravo da se trkate sa prethodnim vlsnikom i svim njegovim potraziocima za knizni list ko pre stigne stim da se ne znaju polazna mesta i nisu sa iste crte vec se kriju.
    Kladim se da ce nas sistem zamrsiti i reci u srpskom recniku pa ce dva sasvim razlicita pojma u slucaju POTREBE koristiti kao jednake i kontra jedan pojam na razne načine sve po potrebi. To se zove uvrtanje ili izludjivanje mozga.
    Jos nesto čim se overi ugovor treba tuziti prodavca da se dobije resenje da je imovina Vasajer Resenja imaju prednost nad Ugovorima
  • Lukas

    22.10.2018 16:59
    Notarka Vesna Milkov
    Ispitati i notarku Vesnu Milkov. Ona je overavala kupoprodajne ugovore u zgradi Dr. Svetislava Kasapinovićai 1-Jonaš investitor. Namerno nije upozoravala na postojanje hipoteke koju je ona overavala.
  • bogdan

    20.10.2018 20:20
    prevare
    A gde je tu investitor Dragan Mušicki, koji je prevario vlasnike za yrau Dušana Vasiljev 27,i dalje ucenjuje ljude da mu poklone Sklonište da bi potpisao legalizaciju. Bio je u zatvoru i dalje na slobodi . Dokle više tom čoveku ne oduzme država sve i tada u zatvor. Ima tamo i baba koje su prevarene i ojađene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika