Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad

Ministarstvo privrede ponovo je produžilo rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.
Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad
Foto: Dragan Perišić
Novi rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu je 21. novembar, a otvaranje ponuda je 23. novembra.
 
Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.
 
Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.
 
U Vladi Srbije smatraju da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona.
 
Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.
  • Normandija

    22.10.2018 22:22
    Ja prosto ne mogu da verujem da se drzavna obala prodaje...i kako to uopste moze...i kome idu te pare? U stvaranju Luke Novi Sad ucestvovale su generacije radnika svojim doprinosom a sada....znači vlasnik Luke moze biti bilo ko ko ima novac? Stvarno me zanima, da mi neko objasni...znači dodje sada recimo neki Albanac i kupi obalu...il šta znam, Sirijac, Rus...da li taj kupac predstavlja svoju drzavu.... j lud z!
  • Torok

    22.10.2018 20:04
    Nešto im sporo ide ova nameštaljka.
  • deda

    22.10.2018 15:43
    porast pretovara u ovoj godini je oko 25%, tendencija je da ce se rast pretovara nastaviti tako da je moze bit bolje traziti partnera nego prodati a da neb' bila drzavna moze biti vlasnistvo grada kao sto je roterdamska i drge luke ili aerodromi, dakle nije drzavna al jest narodna, gradjani kao suvlasnici preko skupstine i gradonacelnika biraju upravnika/menadzera/direktora a pare idu gradu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti