FOTO: Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine dobio je novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure, za koju je izdvojeno 70 miliona dinara.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da je ovo jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodinu.
 
"Moždani udar je često oboljenje i sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku", rekao je Mirović.
 
Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, ova angio-sala jedina je koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicama u Vojvodini.
 
"U narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i magnetnu rezonancu", dodao je Gojković.
 
Mirović je ukazao i na to da se obnavlja medicinska oprema, a da će se do kraja mandata ove Vlade u potpunosti obnoviti dijagnostika u svih 35 klinika i instituta u Pokrajini. 
 
"Kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine", zaključio je Mirović.
 
  
  • dr

    31.10.2018 16:47
    @Seka Persa
    burazerska medEcina,al će biti šopanja,pa ko može,ko ne može,ju brašo
  • Seka Persa

    31.10.2018 15:05
    Gledam fotku broj dva...

    Čovek bi pomislio da se radi o gospodi, profesionalncima, bar po izgledu i držanju...

    Medjutim...ostalo znate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti