FOTO: Novi Sad dobio veliki mural posvećen kralju Petru I

Grupa novosadskih umetnika, na uglu Ulice Gagarinove i Bulevara kralja Petra I, uradila je, po njihovim rečima najveći mural u Novom Sadu, posvećen kralju Petru I Karađorđeviću.
FOTO: Novi Sad dobio veliki mural posvećen kralju Petru I
Foto: 021.rs
Kako kažu u Udruženju "Bute dobri", koje je organizovalo oslikavanje murala, na ovaj način su želeli da obeleže 100. godišnjicu od oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu.
 
Mural pokriva oko 150 m2.
 
"Pored činjenice da se mural nalazi na istoimenom bulevaru, važno je spomenuti i to da se u neposrednoj blizini nalaze dve srednje škole, Mašinska i Građevinska. Ovom prilikom bismo želeli da naši najmlađi obrate pažnju na veliku i značajnu istorijsku ličnost kakva kralj Petar I Karađorđević svakako jeste", navodi Dane Basta iz Udruženja "Bute dobri".
 
Mural je proteklih sedam dana oslikavala grupa novosadskih umetnika, na inicijativu Udruženja, a uz podršku komšija.
  • Vojvodjan

    11.11.2018 10:19
    Murali luda, nalaze se svuda...Sve se to da prekreciti
  • @purgerNS

    09.11.2018 19:40
    Koliko nikova, svaka cast, tebi trebaju lekici
  • MONARHISTKINJA

    09.11.2018 19:07
    @ podbarac
    Sto VOLEM kada neko kaze kako je mladi kralj Petar II POBEGAO I ODNEO ZLATO. Pa mozda samo zlatnu iglu u kravati. Otisao je malim avionom, nikako nije mogao poneti zlatne poluge. A zlato je sakriveno u manastiru Ostrog. Deo su nasli i odneli Nemci, a deo su nasli i UZELI komunisti, kao i sve ostalo, sto su zatekli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti