Novi Sad - grad razvoda

Svakog dana u proseku četvoro građana Novog Sada podnesu zahtev za razvod, čime se ovaj grad popelo na vrh lestvice gradova sa najviše propalih brakova.


Svakog dana u proseku četvoro građana Novog Sada podnesu zahtev za razvod, čime se ovaj grad popelo na vrh lestvice gradova sa najviše propalih brakova.

- Osnovnom sudu u Novom Sadu je tokom 2010. godine podneto 925 tužbi za razvod braka i 412 sporazumnih predloga za rastavu. Najčešće se kao razlozi za razvod navode „trajno poremećeni bračni odnosi uslovljeni nesaglasnošću naravi“, a odmah potom različiti pogledi na brak i život, pa i na vaspitanje dece. Veliki broj supružnika razvodi de između treće i pete godine bračnog života, a najčešće se u pitanju oni koji su se venčali dok su imali između 20 i 25 godina - rečeno je "Blicu" u Osnovnom sudu.

- Žena je tokom braka, zatrudnela sa svojim ljubavnikom, zbog čega je zatražila razvod. Međutim, njen muž, suočen sa neprijatnom istinom da njegova žena želi da započne nov život, nije želeo da pristane na razvod, tvrdeći pred sudom da je dete njegovo, bez obzira što je znao da to nije tačno. Držao je svoju nevernu suprugu u braku sve do porođaja, a potom zahtevao dokazivanje očinstva, čime ju je izložio još većoj sramoti jer je cela čaršija brujala o tome mesecima. To je nahranilo njegovu sujetu i onda je pristao na razvod - prepričavaju slučaj u sudu.

U nameri da naudi svom mužu, jedna prevarena Novosađanka je osim razvoda braka, pokušala da se osveti nevernom suprugu tako što je kompromitujuće fotografije čoveka s kojim je sedam godina živela u braku rasturila preko mobilnog telefona i interneta svuda po gradu.

Kako priča njen advokat Gojko Z., da bi prekinuo distribuciju svojih golišavih fotografija, bivši suprug ove očajne ostavljene žene platio joj je 5.000 evra.

  • Dragan

    05.05.2019 18:14
    Nerazumjevanje
    Nazalost danas je uspeh sačuvati brak pogotovo sto se izmjesalo mnogo razliciti mentaliteta. Nema vise tolerancije i razumevanja. Veliki uticaj ima i zakon koji je ocigledno na strani žena i mnoge to koriste da dodju do financiske dobiti ne razmisljajuci o poslijedicama na buducnost i odgoj dijece. Kad bi zakon gledao obe strane jednako dosta bi se tog promjenulo jer mnogi muze i trpe psihičko zlostavlja je dugo i prijavi, niko ne uzima za ozbiljno u smislu kakav si ti covek kad te zena maltretira a kad pukne i dovoljno samo opisuje jedan poziv i zavrsi na ulici. On
  • B

    14.11.2011 21:29
    Samac
    Za N:

    Udaj se ti za mene, i to odmah!
    Samac, bez tate, mame, brata i njegove retardirane sponzoruse.

    Pozdrav,
  • n

    14.11.2011 12:21
    Ja cu se razvesti i pre braka, u ovoj zemlji mozes da osnujes porodicu tek posle 30-e, a do tada: on, njegov tata, mama, imbecilni brat, bratova retardirana sponzorusa i JA. Voli sad ti nekog toliko da to sve podnosis skoro deceniju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.