Finansirali crtanje murala, sada ga prekrečavaju

Umetnička asocijacija "Inboks" izrazila je razočaranje zbog odluke gradske vlasti da prekreči mural koji je na jednoj fasadi u centru grada 2009. godine iscrtao francuski strip-art umetnik Remed.

Umetnička asocijacija "Inboks" izrazila je razočaranje zbog odluke gradske vlasti da prekreči mural koji je na jednoj fasadi u centru grada 2009. godine iscrtao francuski strip-art umetnik Remed.

Mural se nalazi u blizini Saborne crkve i Riblje pijace, a Poslovni prostor je trenutno postavio građevinske skele na fasadi na kojoj se nalazi to umetničko delo.

Remed je nacrtao veliku figuru nadljudske veličine koja pokreće manju ljudsku figuru, kao marionetu i to uz pomoć dva novosadska umetnika, Dušana Bjeljca i Mrdaka Luburića. - Ovaj mural za mene predstavlja odnos izmedju čoveka i velikih sila moći koje upravljaju svima nama, kao i simbol oslobađanja čoveka od velikih sila moći - rekao je Remed.

Pokrovitelji tog projekta bili su upravo Grad Novi Sad i švajcarski program za kulturu "Pro Helvetia", a organizator Umetnička asocijacija "Inboks".

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Skidanje murala''.

  • pametan

    24.04.2012 11:30
    najnovija vest
    evo juce reseno, danas objavljeno - obustavili prekrecavanje
  • A Neka Inicijativa?

    24.04.2012 11:14
    nevolem fejs
    Vidim ja da ti više mrziš Fejs nego što ti je krivo oko neaktivnosti omladine. Evo, ja sam omladinac, i nisam čuo ni za jednu od tih tvojih akcija, predavanja i protesta. Da sam na tvom mestu, zapitao bih se zašto ti na tvoje "akcije" dolaze samo prijatelji i rodbina. Šta, jel mi ostali treba da sanjamo da neko kao ti organizuje tribine? Da li ti je jasno da bilo šta moraš najaviti/reklamirati većoj ciljnoj grupi kako bi se neko odazvao? A ne: ja sedim kući, osnivam tribinu za samog sebe, pa se posle bunim što niko nije došao.

    Idi u korak sa vremenom, kači plakate, deli flajere, cimaj ljude preko društenih mreža, ponudi studentima žurnalistike i pripravnicima da pišiu reportaže o tebi. Već mi je pun očin takvih alternativnih samoproklamovanih "intelektualaca" koji su tako "aktivni" i "alternativni" da niko ni ne zna za njihove akcije.
  • odgovor

    24.04.2012 11:08
    A Neka Inicijativa?
    A što ti onda ne organizuješ neku inicijativu, umesto da kuckaš kilometarski komentar "na tamo nekom internetu"? Samo kad znaš serendati, prvo sebe pogledaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti