Menu 021

Mural u Gimnazijskoj neće biti prekrečen

Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, poručuju za radio 021 iz JP „Poslovni prostor“. „Javno preduzeće „Poslovni prostor“, će u okviru radova izvršiti obnovu fasade na pomenutom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala“, rekla je direktorka JP Poslovni prostor, Gordana Mogić i dodala da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio. Radovi na ovoj građevini su deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi „Poslovni ProstoMural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, poručuju za radio 021 iz JP „Poslovni prostor“. „Javno preduzeće „Poslovni prostor“, će u okviru radova izvršiti obnovu fasade na pomenutom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala“, rekla je direktorka JP Poslovni prostor, Gordana Mogić i dodala da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio. Radovi na ovoj građevini su deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi „Poslovni Prostor“. Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, rekli su za Radio 021 u "Poslovnom prostoru".
Novi Sad 24.04.2012. | 12:37 > 11:22
Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, rekli su za Radio 021 u "Poslovnom prostoru".

"Poslovni prostor će obnoviti fasadu na tom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala", kaže direktorka Poslovnog prostora, Gordana Mogić i dodaje da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio.

Ona navodi da su radovi na ovoj građevini deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi "Poslovni prostor". Prethodno je umetnička asocijacija "Inboks" saopštila da gradska vlast planira da prekreči mural koji je 2009. godine iscrtao francuski strip-art umetnik Remed i izrazila razočaranje zbog te odluke.

Remed je nacrtao veliku figuru nadljudske veličine koja pokreće manju ljudsku figuru, kao marionetu i to uz pomoć dva novosadska umetnika, Dušana Bjeljca i Mrdaka Luburića. "Ovaj mural za mene predstavlja odnos izmedju čoveka i velikih sila moći koje upravljaju svima nama, kao i simbol oslobađanja čoveka od velikih sila moći", rekao je Remed.

Pokrovitelji tog projekta bili su Grad Novi Sad i švajcarski program za kulturu "Pro Helvetia", a organizator Umetnička asocijacija "Inboks".
 • Ja
  17.03.2017 17:01
  Lepo
  Lepo, lepo, a onda kuac.
 • .
  24.04.2012 20:42
  Piški kaki
  SVE, ali apsolutno sve šta nam nude Pavličić i kamarila je : piški-kaki. Danas ovako, sutra onako. Sad otvore bulevare, pa ih zatvore za novi asfalt. Otimaju ljudima njive za produžetak bulevara a onom Manual-u ne mogu onaj prcvoljak od parcele. Sad ajmo kreči mural pa nemoj.
 • Fart Vader
  24.04.2012 18:40
  E, svaka čast! Konačno nešto lepo u vestima.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest