Austrijanci grade pogon u Novom Sadu

Predstavnici austrijske kompanije "Vossloh kiepe", Želvoza i grada Novog Sada potpisali su danas Memorandum o saradnji koji bi trebalo da rezultira pokretanjem proizvodnje klima uređaja za železnicu, namenjenih pre svega izvozu i otvaranjem 600 radnih mesta.

Predstavnici austrijske kompanije "Vossloh kiepe", Želvoza i grada Novog Sada potpisali su danas Memorandum o saradnji koji bi trebalo da rezultira pokretanjem proizvodnje klima uređaja za železnicu, namenjenih pre svega izvozu.

Memorandumom je predviđeno da austrijski investitor pokrene proizvodnju na 25.000 metara kvadratnih i zaposli 600 radnika, a sistemi za klimatizaciju namenjeni su, pre svega, tržištima Rusije, Belorusije i Kazahstana.

Memorandum je potpisan u pauzi međunarodne konferencije "Kvantni skok - pokrećemo srpsku ekonomiju", koji organizuje Privredna komora Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je da su ovakve investicije neophodne Srbiji i Novom Sadu i da vlada očekuje mere koje će podstaći izvozne aktivnosti i zapošljavanje.

  • NS2

    05.10.2013 18:09
    Pametnjakovici ili smetenjaci
    "Memorandum o saradnji" ,"Pismo namera" "Ugovor o saradnji " je isto sto kad bi ja vama rekao "EVO ZA PET MESECI CU VAM IZGRADITI AERODROM " :
    I onda bi mogli da se hvalite"AVIONI KAMIONI ITAKO TO" !
    Sta je sa INDUSTRISKOM ZONOM -jer uradjena INFRASTRUKTURA ?Sta mislite da ce neko da gradi u TRSTIKU ILI NA LIVADI?
    Da nije smesno bilo bi tuzno!
  • 04.10.2013 09:19
    @Leki
    Kojom matematikom si stigo do 25000 hiljada porodica? Od koje plate? 300 evra? Mislite da ce tamo da caste?
  • Leki

    03.10.2013 22:19
    fantasticna vest,600 novih radnih mesta to je skoro 2500 hiljada porodica koje ce osetiti finansijski boljitak..to vec nije mala stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti