Tužilaštvo istražuje krađu toplane "Mišeluk"

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu trenutno proverava navode iz krivične prijave koju je 20. februara ove godine novosadska policija podnela protiv predsednika Gradskog odbora SPO Vladimir Jelića zbog krađe toplane "Mišeluk" dok je ovaj bio na čelu Novosadske toplane.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu trenutno proverava navode iz krivične prijave koju je 20. februara ove godine novosadska policija podnela protiv predsednika Gradskog odbora SPO Vladimir Jelića zbog krađe toplane "Mišeluk" dok je ovaj bio na čelu Novosadske toplane.

Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta je krivičnu prijavu protiv Jelića i još nekoliko osoba podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

"Postupajući po navedenoj prijavi, Osnovno javno tužilaštvo je 7. oktobra celokupne spise predmeta dostavilo Višem javnom tužilaštvu radi vođenja jedinstvenog postupka, s obzirom na to da je pred Višim javnim tužilaštvom u toku postupak provere navoda krivične prijave koja je tom tužilaštvu podneta protiv Jelić Vladimira i dr. zbog krivičnog dela iz čl. 359 KZ-a", navodi se u dopisu OJT redakciji Radija 021.


Jelić, koji je u međuvremenu postao pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, kazao je Kuriru da su ga za krađu optužili nezadovoljni radnici koji su za vreme njegovog mandata proglašeni za tehnološki višak i da je prijava besmislena i lažna pa će verovatno biti i odbačena.

Toplana "Mišeluk" mogla da greje 5.000 domaćinstava

Pre više od tri godine je otkriveno da je toplana Mišeluk na Trandžamentu pokradena nakon čega su zaposleni podneli prijavu protiv NN lica. Ta toplana je bila u dobrom stanju, a vrednost joj je bila bezmalo 2,5 miliona evra.

Toplana Mišeluk je nekad grejala Novo naselje, a 1991. godine premeštena je između Sremske Kamenice i Petrovaradina i služila je za zagrevanje objekta Televizije Novi Sad. Nakon bombardovanja je bila konzervirana i mogla je da se premesti bilo gde.

Kada je priča objavljena u medijima, tadašnje rukovodstvo Toplane je za krađu optužilo sakupljače sekundarnih sirovina uz procenu da je ukupna šteta oko 2,3 miliona dinara. Policija je potom saopštila da je podnela krivične prijave protiv 20 lica, osumnjičenih za krađu, kao i da je sva ukradena oprema vraćena.

  • KOmša

    05.12.2013 09:08
    ta, haj'te molim Vas...
    ta, šta je jedna toplana... jedna tu i tamo,... jedna manje više,... pa nestaju i ljudi, pa jedan manje više,... ta nestaju i deca,... al' ona su mala, pa se gotovo i ne računaju... nestaju novci, malo se kraducka, malo se krade, al' to su samo novci,... nije važno, bar ne previše,... ko će da se gnjavi da istražuje sve ovo? ... i zašto bi?
  • deluje

    05.12.2013 08:26
    jako
    napirlitan,lale ako znate sta to znaci?
  • prvi anonimus

    04.12.2013 10:22
    Dajte sirotinji
    A da ogrejemo one sirote, za koje ne date komentar. Povratak ukradenog, zatvor, pa 10 godina društveno korisnog rada - cepanje doniranih drva za sirotinju. Ja nudim 2 kubika, ako će On da cepa (može da mu pomogne uža i šira sadašnja i bivša porodica) kod kojih je delom utopljena lova od toplane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti