Gde za prvomajske praznike u Novom Sadu i okolini

Okolina Novog Sada i sam grad nude mnoštvo raznovrsnih programa koji su posebno primamljivi za prvomajske praznike i generalno kada je lepo vreme.
Gde za prvomajske praznike u Novom Sadu i okolini
Foto: 021.rs

Predlažemo vam u nastavku gde možete provesti 1. maj ili bilo koji drugi slobodan, a lep dan.

Štrand: Svake godine gradska plaža otvara svoje kapije za prvomajske praznike. To je prilika da Novosađani iskoriste ovaj dan da se prošetaju i opuste u nekom od kafea dok ne počnu gužve.

Kamenički park: Tradicionalni prvomajski uranak, uz mogućnost paljenja vatre na označenim ložištima. Ko odluči da provede praznike u ovom parku parking po vozilu će platiti 200 dinara, a ložište za vatru 400 dinara.

Čenejski salaši: Pored degustacije lokalnih specijalteta, uživanja u prirodnim lepotama, tamburaškoj muzici, moguće je pešačenje u prirodi, ali i vožnja fijakerom.

Sremski Karlovci i Stražilovo: Obilazak Patrijaršijskog dvora, Karlovačke bogoslovije, Saborne i rimo-katoličke crkve u centru, uživanje u nekom od restorana na Dunavu, šetnja do vidikovca na Stražilovu ili roštilj na ovom popularnom fruškogorskom mestu idealni su za odmor.

Fruška gora: Pored posete poznatim izletištima, predlažemo da obiđete fruškogorske manastire i vinarije u Čereviću, Banoštoru, Vrdniku, Starom Rakovcu, Ledincima i Irigu.

Banja Vrdnik: Uživajte u otvorenim i zatvorenim termalnim bazenima hotela Termal i Premier Aqua, kao i etno naselju "Vrdnička kula".

Koviljsko-petrovaradinski rit: Pored obilaska Koviljskog manastira, moguće je provozati se ritom brodićem za organizovane grupe od preko 20 osoba ili iznajmiti čamac za individualce, a posebnu draž predstavlja vožnja fijakerom i nakon toga degustacija proizvoda od mangulice.

Begečka jama: Na ovoj izuzetnoj lokaciji kraj Dunava, ljubitelji ribolova mogu iskoristiti priliku da se dokažu u pecaroškim sposobnostima i ulove nešto od bogatog ribljeg fonda, kupovinom posebne dnevne karte (uz posedovanje dozvole za ribolov). Svi ostali koji vole lokalne gurmanske specijalitete mogu posetiti lokalne salaše, čarde ili restorane.

  • Lajavi

    28.04.2017 13:34
    @Veganka
    Samo ti pasi travu. Bar će manje krpelja da ima.
  • G

    26.04.2017 18:34
    @:/ - prekinite da bezočno lažete da radite 364 dana u godini, da li kao konj ili druga životinja, a da imate baš taj dan u godini jedini slobodan. Uživajte, niko vam ne brani, pa tako do sledećeg 1. maja.
    U svakom slučaju je ovo očekivano - potpuna je glupost da treba da se ugledamo na evropske zemlje kada smo im toliko po mentalitetu udaljeni. Sačekaćemo pedesetak godina, ako i tada, da neko iz EU ako tada uopšte bude postojala uradi taj posao umesto nas.
  • đokica

    26.04.2017 17:52
    A,JEL STIGLA DOZVOLA OD GORE?!
    Da, možete u ŠUMU!? Kada on RADI 25h !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti