FOTO: Bacaju smeće na ulicu jer ih mrzi da pešače do kontejnera

Iako se već desetak dana kontejneri u Ulici Felegi Tivadara 1 ne nalaze na toj adresi, građani i dalje odlažu smeće u imaginarne kontejnere.
Iako se već desetak dana kontejneri u Ulici Felegi Tivadara 1 u naselju Rotkvarija ne nalaze na toj adresi, građani i dalje odlažu smeće u imaginarne kontejnere, stvarajući malu divlju deponiju.

Primer nekulture u ovom kvartu, udaljenom tek nekoliko stotina metara od centra Novog Sada, građanin Mića Nikoletić objašnjava informacijom da svi tu odlažu otpad.

"Ujutru nemam vremena da idem do drugog kraja zgrade da ubacim smeće u kontejner, jer mi je jutro isplanirano i žurim na autobus. Kese sa smećem bacim tu na gomilu, jer svi to rade", objašnjava svoje i postupke suseda ovaj Novosađanin.

Količina nagomilanog otpada se svakog dana menja, pošto JKP "Čistoća" dolazi i taj otpad odnosi.

"Mi smo primorani da taj otpad odnosimo, iako je kontejner samo premešten iz Felegi Tivadara u Ulicu Save Ljubojeva, nedaleko od stare lokacije, pošto su tako zahtevali iz mesne zajednice. Više puta smo prijavljivali komunalnoj inspekciji ovaj problem", kažu za 021 iz JKP "Čistoća" i dodaju da očekuju da će za otprilike dva meseca građani shvatiti da se otpad više ne odlaže na staroj lokaciji.

U komunalnoj inspekciji nam kažu da su, po prijavama, četiri puta izlazili na teren, ali nikoga od građana nisu zatekli da u tom trenutku odlaže smeće na asfalt. Zbog toga nisu mogli da reaguju i upute opomenu, a dodaju i da ne očekuju da bi iko od prolaznika mogao da opravda ovaj postupak.

Građani svakog dana nastavljaju da bacaju svoj otpad na pod ili u obližnje žbunje, iako se najbliži kontejner nalazi svega 30 metara od novooformljene divlje deponije. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • Nenad N.S

    14.08.2014 10:46
    Pored vrtica
    Nigde nije napomenuto da se ta deponija nalazi pored vrtica "Zvoncica", ta crvena ograda je od vrtica i deponija se nalazi 2m od dece koja se tu igraju...
  • V

    06.08.2014 20:50
    U mom kraju imamo par tih velikih gospoda i gospođa koje mrzi do kontejnera da odu, a koji je preko puta bulevara (najnovijeg) pa onda ostave smeće u prolazu do dvorišta. Kad vidimo pokupimo i odnesemo u kontejner jer nama smeta to zagađenje kad su oni već mentalno zagađeni, ne moraju i nas da zagađuju, ma ko bili. Imamo i tako neke bajne komšije koje nisu upoznate sa tim da smo solidarni, pa da se recimo bar jednom godišnje čisti smeće i travuljina u dvorištu zgrade, kao i sneg kada napada i to svi izađemo napolje u dogovoreno vreme i čistimo, čak i ako se ne dogovorimo, ako neko krene da radi, izađe napolje komšiluk pa pomogne.
  • Nikola

    06.08.2014 18:29
    Komunalna policija???
    Sva sreća pa imamo komunalnu policiju! Čemu služe, da mi je znati čemu služe??? Jedino što znaju je da zovu Čistoću da pokupi smeće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.