Smenjen glavni urednik Dnevnika Miroljub Mijušković

Razrešen je dužnosti v. d. glavnog i odgovornog urednika lista Dnevnik Miroljub Mijušković.
Razrešen je dužnosti v. d. glavnog i odgovornog urednika lista Dnevnik Miroljub Mijušković.

Istovremeno, smenjeni su i Mijuškovićevi zamenik i pomoćnik, Snežana Nikolić i Miroslav Stajić.

Da su smenjeni saopštio im je Dušan Vlaović, direktor preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres", pozivajući se na odluku Nadzornog odbora preduzeća "Dnevnik a.d.", koji je manjinski akcionar.

- Ja sam se pisanim putem obratio generalnom direktoru preduzeća i osnivačima akcionarima "Dnevnik a.d. Novi Sad" i "Balkan medija grupi", koja je većinski vlasnik iz Nemačke. Kako ne bi zapali u pravno neznanje kojem bi preduzeću DVP nanelo veliku materijalnu i moralnu štetu, upozorio sam ih da Nadzorni odbor preduzeća "Dnevnik a.d." nema zakonsko pravo da razrešava i imenuje glavnog i odgovornog urednika. To pravo isključivo pripada Skupštini akcionara DVP, koja glavnog i odgovornog urednika razrešava i imenuje na predlog Nadzornog odbora - izjavio je Mijušković za Politiku.

Za novog glavnog urednika imenovan je Dragan Milivojević, šef dopisništva ovog lista u Beogradu.

  • Vanga

    03.12.2014 00:48
    Nemoralu kraja nema
    Stigli lesinari da pohapaju sve sto ima, ali ne od onog što je zarađeno, jer toga odavno nema, nego lovu tudu, ima još banaka koje Bogićević nije stigao da poseti. Pa da jos malo omasti brk i ovaj sto ga nema, tvorac izmastanih autobigrafija i plesač na tuđoj zici, a i njegov(a) spiritus movens. E,vala, osvetila se, SVETLA JOJ OBRAZA!
  • adgjmptw

    28.11.2014 17:16
    mijuskovic je ionako bio zaposlen u Politici u Beogradu koji mu je i isplacivao redovno platu, za razliku od drugih radnika.
  • 28.11.2014 15:14
    Bivsi radnik Dnevnika
    Samo neka je otisao ovaj nazovi novinar i glavni urednik iz Sapca. Dobar korak, ali se u Dnevniku nece nista promeniti dok se iz lista ne ukloni direktor Vlaovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.