Goran Šarac organizovao pljačku zlatare "Šiket" pre četiri godine

Goran Šarac, koji se tereti da je džipom ubio devojku na Telepu, bio je organizator pljačke zlatare "Šiket" 2010, kada su ranjene dve osobe.

 

Svi koji učestvuju u potrazi za Goranom Šarcem (32), koji je osumnjičen da je crnim džipom ubio devojku na Somborskom bulevaru, upozoreni su da se radi o opasnom kriminalcu, spremnom da ubije.

Šarac koji se tereti da je 1. decembra džipom udario i ubio Mariju Milešić (28) ima obiman policijski dosije. On je, kako piše Blic, osumnjičen da je bio organizator pljačke zlatare "Šiket" u Novom Sadu 24. septembra 2010. godine. Policija sumnja da je Šarac nabavio oružje i napravio plan pljačke, kao i da je sam odabrao zlataru.

Pljačkaši su ukrali audi, zamenili tablice i u vozilu ostavili pištolj i "škorpion" sa municijom. Sutradan su opljačkali zlataru i ranili Eleonoru Urban (28) i Arona Šiketa (29). Nenad Skočić (59) iz Paraćina i Andrija Bjeladinović (25) iz Kotora su uhapšeni i osuđeni na ukupno 23 godine zatvora, Bjeladinović na 16, a Skočić na sedam.

Šarac je osumnjičen i za razbojništvo u Šidu 2003. "On je letos učestvovao u saobraćajnoj nezgodi istim džipom kojim je ubio Mariju Milešić. Tada nije bilo ozbiljnijih posledica", navode u MUP-u.

Policija ima saznanja gde je Šarac posle nesreće sakrio "čiroki", a prema dosadašnjoj istrazi, krio u Veterniku kod prijatelja. "Obišao je nekoliko drugova i nudio im po 50.000 evra da umesto njega preuzmu krivicu za nesreću i gaženje pešaka. Niko na to nije pristao i on je pobegao. Ipak, imamo saznanja da nije prešao granicu", dodaju u policiji.

Podsetimo da je za Goranom Šarcem raspisana poternica i u Hrvatskoj, zbog razbojništva, po nalogu Županijskog suda u Rijeci. Navedeno je da je naoružan, izrazito opasan i sklon pružanju otpora.

Građani koji imaju bilo kakve informacije o osobi sa fotografije ili o vozilu za kojim se traga treba da se jave na brojeve telefona: 064/892 4 149 ili 192.

 

  • Podbarac Original

    17.12.2014 14:04
    Novi idol mladima
    To vam je strategija nove vlasti,on ce se izvuci od zatvora i biti idol klincima kao npr.Arkan,Kristijan,Tupan,Blesan,Glupan....ili ce se uclaniti kod rodjaka u stranku DDD koje ga je i do sada protezirala i na sledecim izbora ce biti u skupstini Novog Sada,jer ce ga gradjani birati
  • 17.12.2014 12:04
    imala sam novcanu kaznu,koju moj racunavodja platio na pogresan racun.DOSLA POLICIJA da me hapsi!!!!!! ako bih vi videli ove sudije u Prekrsajnom sudu!!!! bahato ponasanje,pohlepa i prezir na licu! A pogotovu glavnA TAMO!!! Samo gospoda belih ruku.... doslo do nesporazuma,gde ispostavilo da INPERTOR ispisao POGRESAN racun i meni niko ne izvinio se..plakala sam od bespomoci...A ovde??????
  • 17.12.2014 07:06
    Zbog ovakvih koji imaju podebeli dosije i koji su poznati policiji, mnogi su izgubili zivote, u ovom slucaju Marija ! Ko je tu kriv? Da li smo svi u opasnosti zbog "poznatih" ?
    Drzavo, sacuvaj nas od "poznatih" !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti