Okretnica na Novom naselju se pomera

Izgradnjom produžetka Bulevara Jovana Dučića okretnica GSP-a na Novom naselju, koja je tu od 2000. godine, biće ukinuta, a autobusi na linijama 2,8 i 9 polaziće sa stajališta nekoliko stotina metara niže.

Izgradnjom produžetka Bulevara Jovana Dučića okretnica GSP-a na Novom naselju, koja je tu od 2000. godine, biće ukinuta, a autobusi na linijama 2,8 i 9 polaziće sa stajališta nekoliko stotina metara niže.

Kako su za 021.rs objasnili u Zavodu za izgradnju grada, nakon što budu završeni radovi na produženju Bulevara Jovana Dučića ka stambenom bloku iza sadašnje okretnice, neće više biti moguće da autobusi polaze sa te lokacije pošto će to sada biti deo saobraćajnice neposredno pred raskrsnicu.

Zbog toga je planirano da se autobusi okreću kod novih stambenih blokova, odnosno oni će praviti krug oko ovih zgrada, okrenuti se na manjem kružnom toku i zatim se uključivati na Bulevar Jovana Dučića. Ovo saobraćajno rešenje znači da će autobusi na linijama 2,8 i 9 produžiti trasu za nekoliko stotina metara.

Kako su za 021.rs naveli u ZIG-u, saobraćajnice koje se sada grade zajedno sa produžetkom Bulevara Jovana Dučića deo su buduće mreže koja će se naslanjati na Novi bulevar koji je u urbanističkim planovima predviđen kao veza Novog naselja i Veternika.

Ove izmene na linijama 2,8 i 9 uslediće u martu ili aprilu do kada bi trebalo da budu gotovi radovi na gradnji produžetka Bulevara Jovana Dučića i saobraćajnica oko novog stambenog bloka.

Inače, u ove radove na Novom naselju ZIG je uložio oko 110 miliona dinara.

  • 27.02.2015 22:38
    Linija br. 9 je imala okretnicu kod Satelitske Pijace (okretnica dvojke dok nije bilo novog naselja)

    Mogli bi to vratiti, s obzirom da pored pijace sada ne prolazi nijedna gradska linija, a skracivanjem Linije br. 12 cela okolina ponovo nema liniju do centra.
  • Stanarka

    17.12.2014 21:44
    Ovo je stvarno neverovatno!
    Ne mogu da verujem da je ovo jedino rešenje. Tu ima pet gradskih linija koje treba da kruže oko stambenog bloka! Svaka od tih linija ima ko zna koliko polazaka u toku dana! Praktično bi nam svakih par minuta "ispod prozora" prošao po neki autobus. Da ne spominjem večito turiranje autobusa, nervozu i bezobrazluk pojedinih vozača sa kojima se i sada srećemo svaki dan...
    Stvarno neverovatno!!!!!!!!!!!!
  • 17.12.2014 21:07
    u krug, u krug....
    A taman su sedmicu "preselili" na Novo naselje jer je neko procenio da je to bolje resenje od Limana 4. Kako ce se tada okretati/parkirati pet buseva, od toga tri zglobna? Kruzice oko zgrada bez pauze za vozace?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.