Opera "Madam Baterflaj" u subotu u SNP-u

Opera "Madam Baterflaj" biće izvedena u subotu, 16. aprila na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.

Solista Opere, tenor, Branislav Cvijić prvi put će nastupiti u ulozi poručnika B. F. Pinkertona. Cvijić je tim povodom izjavio: "Mislim da je za svakog tenora velika čast da dobije ulogu Pinkertona. To je jedna od uloga koju sam oduvek želeo da pevam."

Obnovljena operska produkcija Srpskog narodnog pozorišta izvodiće se 39. put. Diriguje Aleksandar Kojić, a u solističkim ulogama su: Laura Pavlović, sopran, kao Ćo-Ćo-san, poznatija kao Madam Baterflaj, Jelena Končar, sopran, u ulozi Suzuke, Branislav Cvijić, tenor, prvi put kao Pinerton, Nebojša Babić, bariton, u ulozi američkog konzula Šarplesa, tenor Igor Ksionžik kao provodadžija Goro, Goran Krneta, bas, u ulozi Jamadorija, Željko R. Andrić, bariton, u ulozi Komesara, Verica Pejić, sopran, kao Kejt Pinkerton, Branislav Jatić, bas, kao Bonzo, japanski sveštenik.

Učestvuju još: Aleksandar Tolimir (Službenik registrature) i Marta Jakobac Morar (Majka Ćo-Ćo-san). Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, koncertmajstor je Vladimir Ćuković, a učestvuju Hor i Orkestar SNP-a. Režijski je obnovila Katarina Mateović Tasić, kostimograf Stana Jatić, a scenografiju Franje Potočnika je obnovio Dalibor Tobdžić.

Opera će početi u 19 časova.

Autor: 021

Foto: SNP

  • Svetlana

    14.04.2016 18:43
    nije nesto
    ne preporucujem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič