O iskustvu čeških volontera u četvrtak u CK13

Razgovor na temu "Iskustva čeških volontera" održaće se u četvrtak, 21. aprila u Omladinskom centru CK13.

U okviru projekta "Izbeglička situacija u Evropi 2015" realizuje se još jedna prezentacija volontera, ovog puta volonterki iz Češke.

Veronika Dombrovska i Veronika Risnovska predstaviće nam svoja pojedinačna volonterska iskustva, ali i iskustva "češkog tima" – velikog broja mladih ljudi iz Češke koji su se samoorganizovano priključili akcijama podrške izbeglicama na putu ka njihovom odredištu.

Cilj ove prezentacije je da se u jednom novom svetlu predstavi ono što mediji nazivaju "izbegličkom krizom", kao i rehumanizacija osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put do neke od evropskih zemalja gde bi aplicirali za azil.

Prezentaciju će pratiti otvorena diskusija na temu solidarnosti, samoorganizovanja i direktne akcije.

Prezentacija i razgovor će biti na engleskom jeziku. Program će početi u 19 časova.

Autor: 021

  • zivan

    19.04.2016 16:10
    Mislim da su iskustva ccesskih volonterki upeccatljivo predstavljena u filmu Gorana Markovica Varljivo leto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič