O mašinama i ljudskoj pameti u petak u Američkom kutku

"Razvoj veštačke inteligencije - da li će mašine postati pametnije od ljudi?" tema je TedxNoviSadSalona u petak, 13. maja u Američkom kutku.

TedxNoviSadSalon je događaj tipa kraćeg druženja na kome se razgovara o jednoj aktuelnoj temi, uz nekoliko TED govora i gosta govornika.

Gost govornik biće Mihailo Isakov, master student i asistent na Fakultetu tehničkih nauka. Polje njegovog naučnog istraživanja je mašinsko učenje i duboke neuralne mreže. ​Na ovom susretu pričaće se o tome kako kompjuteri uče, na koji način znaju da prepoznaju fotografije ili jezik i da li će u budućnosti mašine biti pametnije od ljudi.

Događaj počinje u 18.30 časova.

Broj mesta je ograničen, a pirjave su putem onlajn formulara OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič