Tribina "Kako obići svet na biciklu?" u subotu na Spensu

Tribina "Kako obići svet na biciklu?" održaće se u subotu, 21. maja na Spensu.

U pitanju je tribina o nesvakidašnjem višegodišnjem putovanju po svetu na biciklu Snežane Radojičić i predstavljanje najnovije knjige "Nomad".

Pre šest godina, Snežana Radojičić je ostavila za sobom Beograd i na biciklu se otisnula u svet. Vozeći svoju kuću na točkovima u nekoliko bisaga, ostavila je tragove na vrhovima Himalaja, a šare guma urezala je i u pustinji Gobi. Šetala je po aktivnom vulkanu, kisnula u tajgama Sibira. Poznata po biciklističkim blogovima sa zanimljivih destinacija, do sada je napisala nekoliko knjiga o biciklističkim turama.

Snežana će podeliti sa Novosađanima i Novosađankama iskustva o pet "naj" zemalja i destinacija iz perspektive biciklistkinje: najgostoljubivijem narodu, najidealnijem mestu za život, najlepšem gradu, najtežim zemljama za putnika na biciklu, najfascinantniji kulturnoistorijski spomenk. Reči će biti i o pet najinteresantnijih, nezaboravnih iskustava i doživljaja tokom petogodišnjeg lutanja. Pošto je ekonomičnost putovanja česta tema, saznaćete i kako putovati kao "budžet putnik" sa desetak dolara dnevno.

Njena poslednja knjiga "Nomad" govori radoznalo i avanturistički o prvom delu putovanja: vožnji bicikla kroz Tursku i neobičnom susretu turske kulture sa srpskom cikloturistkinjom. Zainteresovani će kupovinom biciklističkog putopisa podržati nastavak njenog nomadskog i avanturističkog života, a ulaz na

Tribinu organizuje Novosadska biciklistička inicijativa. Više informacija na stranici događaja na Fejsbuku.

Program će početi u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič