Izložba "Enigma" od 1. juna u Muzeju Vojvodine

Izložba "Enigma" biće otvorena u sredu, 1. juna u Muzeju Vojvodine.

Izložba "Enigma - Dešifrovati pobedu" predstavlja dostignuća poljskih matematičara u kriptologiji koja su doprinela savezničkoj pobedi u Drugom svetskom ratu.

Otvaranje je u 19 časova.

  • ex chapman

    27.05.2016 09:40
    doprinos
    fantastičan vam je doprinos: ko moj pradeda što je psov'o ustaše po sremu dok ga nisu ubili. zna se ko je porazio naciste: sovjeti baćuška i to po cenu užasnih žrtava. namerno ne kažem rusi jer su pod crvenom zastavom ginule stotine nacija - od rusina, preko ujgura, do mongola i ko zna kakvih sve istočnjačkih naroda. staljinov totalitarizam je uništio hitlerov.
    te priče on "enigmi" su čist marketing. celokupan doprinos "zapadnih saveznika" se svodi na izgladnjivanje nemaca pomorskom blokadom i "tepih" bombardovanje nemačkih gradova. dakle metodi vrlo moralno diskutabilni jer su pogađali prvenstveno civile. 100000 civila ubijeno u samo u drezdenu samo u 2 dana. toga nek se sete svi "zapadni humanisti" kad pričaju o nasilju crvenoarmejaca nad nemačkim civilima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič