Tango džez kvartet u petak u vrtu Srednjoškolskog doma

Tango džez kvartet iz Argentine nastupiće u petak, 12. avgusta u okviru "Novosadskog muzičkog leta".

Kvartet čine:  Alejandro Beelmann, bubnjevi – Federico Hilal, kontrabas – Horacio Acosta, klavir Gustavo Firmenich, tenor saksofon i klarinet

Bend kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga s harmonijom i improvizacijama džeza. Svirajući najpre širom Argentine i stičući brojne ljubitelje, Kvartet "Tango Jazz" od 2011. godine osvaja i evropsku muzičku scenu, do sada nastupajući u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Austriji i Češkoj. Godine 2014. kvartet je imao veliku svetsku turneju, koja je trajala gotovo dva meseca. Muzičko putovanje ova četiri muzičara započelo je tada u Sjedinjenim Američkim Država, pa se dalje kretalo po evropskim zemaljama sve do Rusije i Sibira, a završeno je nastupom u Kini.  Do danas, kvartet je objavio tri kompakt-diska. Prvi je ostvaren upravo u saradnji s Galijanom i promovisan međunarodnim turnejama, koje je podržalo Ministarstvo kulture i spoljnih poslova Argentine, prepoznajući ih kao projekat od izuzetnog umetničkog i kulturnog značaja.

Koncert će se održati u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1) u 21 čas.

Ulaznice su u prodaji i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak programa na mestu održavanja. Cena karte je 500 dinara.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Sinagogi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".