Festival tanga od 25. do 28. avgusta na više lokacija u Novom Sadu

Treći međunarodni festival "Novi Sad – Tango grad", održaće se od 25. do 28. avgusta, na više lokacija u gradu.

Festival organizuje Udruženje "Todo Tango" uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, Uprave za kulturu Novog Sada i Turističke organizacije grada. 

PROGRAM

Festival počinje predavanjem "SciTango", koje će se održati u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1) u četvrtak, 25. avgusta, u 18 časova. Prvo predavanje "Ples kao inspiracija u slikarstvu" održaće Daniela Korolija Crkvenjakov, konzervator-savetnik u Galeriji Matice srpske. Odmah potom psiholog i porodični terapeut Dragan Vasiloski održaće predavanje pod nazivom "Tango i terapija parova".

Narednog dana, u petak, 26. avgusta, u 20 časova u Sinagogi biće održan koncert na kojem će nastupiti beogradski Beltango kvintet, inače jedan od najpriznatijih svetskih tango orkestara. Beltango će publici predstaviti svu širinu tango repertoara, pa će se na koncertu, osim tradicionalnih numera, naći i kompozicije pravca tango nuevo Astora Pjacole. Odmah nakon koncerta biće održano tango plesno veče na brodu "Zeppelin".

Subota, 27. avgust, rezervisana je za tangerose. Na praktičnim radionicama, koje će se održavati preko dana, plesačima iz naše zemlje i inostranstva znanje će preneti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer, koji prvi put dolaze u Istočnu Evropu. Istog dana u večernjim satima u dvorani Eđšeg, održaće se "Gran milonga", odnosno centralno plesno veče. Muziku s gramofonskih ploča najpoznatijih argentinskih autora iz 20-ih i 30-ih godina prošlog veka puštaće novosadski tango DJ Dragoljub Joković.

U nedelju, 28. avgusta, poslednjeg dana festivala, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave. Muziku će birati DJ Dragan Mikić, jedan od najiskusnijih tango DJ-eva u Jugoistočnoj Evropi.

Teme

tango
  • Александар

    18.08.2016 07:53
    ?
    Танга или танги? ;-)
  • Zivan

    16.08.2016 16:15
    Superfessta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič