Od četvrtka do subote Festival uličnih svirača

Trodnevni Festival uličnih svirača biće održan 16. put od četvrtka 1. septembra do subote 3. septembra.

Ova manifestacija će ovog puta biti održana i u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Na Festivalu uličnih svirača će učestvovati oko 160 umetnika, muzičara, igrača, glumaca, performera i konceptualnih stvaralaca, u nastojanju da ostvare ideju organizatora o oživljavanju oronule gradske četvrti i njene revitalizacije u privlačnu sredinu za život, rad i turističke posete.

Učesnici će na Festival doći iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske,Švajcarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.
 

  • Marko

    30.08.2018 22:18
    Zatvorenik
    Gospodo moram da Vam kažem da za 42 g svog života nisam doživeo ni jedan razlog ikada, da mi bude uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo slobode kretanja. Danas 30,08,2018g. jesam! Sve pod izgovorom otvaranja tj. performansa otvaranja uličnog festivala svirača.
    Ne znam kako i na čiju ingerenciju su to čuvari Ustava (čitaj Policija) dozvolili ali po prvi put sam se ozbiljno zapitao da je krajnje vreme da se ova veštačka tvorevina zvana "država" napusti za sva vremena.
    Odbijam ovo da uradim sve ove godine počev od 1993. ali sad ste me ozbiljno ubedili da svako ko i malo ima moč dedukcije shvati da je kučnuo čas.
    U potpisu starosedelac Petrovaradina
    Ps: Hvala Vam svima koji su dobili dozvolu za ovo od strane trenutno vladajuće partije!
  • Mile

    01.09.2016 08:55
    Da malo podelimo
    Pa ne smeta ocima iz SPC da vracaju svoje "vlasnistvo" pa da onda naplacuju apanaze, rente, da prihoduju ali da ne placaju porez. A deci za lekove se skupljaju pare u kutijama po kaficima..
    I sad im smeta ovo, ali to mesto nije "usputno" posetiocima grada, izolovano je i daleko, tako da se bojim da festival nece imati dovoljnu posecenost.
    A svakako ima se sta videti, lepo je videti ako nista drugo toliko razlicitih muzickih instrumenata, lepo je plesati flamenko, slusati "nativ" africki... itd

  • Georg

    31.08.2016 18:05
    Znači, uspeo je vladika urinej da ih istera iz grada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič