Promocija romana "Nije to ništa" Marka Đorđevića u "Mostu"

Promocija knjige "Nije to ništa" Marka Đorđevića održaće se u subotu, 15. oktobra, u knjižari Most, u pasažu Zmaj Jovine 22.

Marko Đorđević rođen je 5. februara 1987. u Kruševcu. Završio je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom. Već pet godina osmišljava i realizuje kreativne radionice za decu iz oblasti književnosti i istorije umetnosti. 

Roman "Nije to ništa" njegov je prvenac. Veruje da svaki pisac zauvek živi i piše jednu istu priču koju osvetljava iz najrazličitijih kutaka svoga bića. Lirski roman je najprikladnija forma za interpretaciju života koju ovaj mladi autor nudi.

Na promociji će pored autora govoriti i urednica izdavačke kuće Areté Nina Gugleta i profesor književnosti Aleksandar Tanurdžić.

"Roman "Nije to ništa" počinje putovanjem. Glavni junak seo je u autobus i krenuo nekuda. Međutim, autobus će se pokvariti i planirano putovanje će, makar na neko vreme, biti osujećeno. U tom trenutku, kada se glavni junak nađe zaglavljen usred nedođije, pravo putovanje tek počinje. Fizičko putovanje, koje je samo okidač i povod, ustupa mesto onom suštinskom, unutrašnjem putovanju. Ovo nije jedan od onih romana koji čitalačku pažnju obezbeđuje nepredvidljivim zapletima i uzbudljivim fabuliranjem. U njemu nema ničeg senzacionalnog ni dramatičnog. Naprotiv, ovo je roman koji će vas uvući u svoj svet prisnim i intimnim tonom, roman čije ćete delove poželeti da čitate naglas i da ih oslušnete kao dobru poeziju. Ovo je roman koji će vas dirnuti i ostaviti zapitane, kao što to samo prava umetnost čini." (Ognjen Obradović)

Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič