Izložba "Odrastanje uz umetnost" od četvrtka u dvorcu Eđšeg

Izložba "Odrastanje uz umetnost" koju Galerija Matice srpske i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" organizuju povodom deset godina saradnje na edukativnim programima za decu, biće otvorena u četvrtak, 19. januara u dvorcu Eđšeg.
Na otvaranju izložbe će govoriti predstavnici Galerije Matice srpske, Predškolske ustanove kao i Grada, a potom će nastupiti dečji hor "Kalimero". Nakon otvaranja biće organizovana kreativna radionica "Oči otvori, sliku stvori" na kojoj će deca imati priliku da posmatrajući izložene dečje radove otkrivaju zanimljive detalje i koriste ih kao inspiraciju za svoj likovni rad.  
 
Tokom deset godina, u osam edukativnih programa, preko četrdeset hiljada mališana se upoznalo sa nacionalnom umetnošću i stvorilo mnogobrojne likovne radove kao odraze njihovog doživljaja Galerije i njene kolekcije. 
 
Izbor dečjih radova je izložen tematski i hronološki uz opise programa u okviru kojih su nastajali, sa muzejskog i likovnog aspekta, kao i video prikazom druženja u Galeriji. Izložbu prati i publikacija sa prikazom i analizom svih realizovanih edukativnih programa, iskustvima i zanimljivostima kustosa, likovnih pedagoga, pedagoga, vaspitača i dece koji su učestvovali u programima, kao i reprodukcijama dečjih radova.
 
Otvaranje izložbe je u 18 časova, a postavka se može pogledati do 3. februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".