Premijera "Časa anatomije" Andraša Urbana u utorak u SNP-u

Autorski projekat Andraša Urbana, "Čas anatomije", rađen po motivima dela Danila Kiša, biće premijerno izveden u utorak, 28. februara na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
Urban je još u ranijim intervjuima najavio da će se u svom "Času anatomije" prvo obračunati sa sobom, a onda onda i sa društvom u kome živi. Kako kaže, neće izostati ni rečenice iz drugih Kišovih dela ali i "Časa anatomije", Kišove odbrane, jer na tu priču Urban gleda kao na priču o stvaraocu, piscu, i odnosu na društvenu stvarnost.
 
Autorski tim projekta čine Suzana Vuković, dramaturg i saradnik reditelja, Irena Popović, kompozitor, Željko Piškorić, scenograf, Marina Sremac, kostimograf, Andreja Kulešević, scenski pokret, a igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko, Milica Grujičić.
 
Predstava će početi u 19:30 časova.
 
Reprizna izvođenja su 1, 11, 16. i 24. marta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič