Koncert Novosadskog duvačkog kvinteta u Gradskoj kući

Koncert Novosadskog duvačkog kvinteta održaće se danas, 11. marta, u Svečanoj sali Gradske kuće.
Novosadski duvački kvintet osnovan je 2010. godine u Novom Sadu na inicijativu horniste Mirka Marića, kao potreba da grad kao što je Novi Sad ima ovakav ansambl. Čine ga Ksenija Mijatović (flauta), Veronika Antunović-Marić (oboa), Kristijan Boroš (klarinet), Goran Marinković (fagot) i Mirko Marić (horna). Svi članovi duvačkog kvinteta su muzičari čije je polje delovanja veoma široko. 
 
Članovi su orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestra "Camerata Academica", Beogradske filharmonije, kao i orkestra "Orfelin", profesori u Muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu i "Vlado Milošević" u Banja Luci, stručni saradnici na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, redovni profesori na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom dosadašnje saradnje, kvintet je održao zapažene koncerte u Novom Sadu, Senti, Somboru, Zrenjaninu, kao i na otvaranju Devetog međunarodnog takmičenja drvenih duvača u Požarevcu i na otvaranju Sedmog međunarodnog takmičenja "Anton Eberst" u Novom Sadu.
 
Koncert će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič