Premijera predstave "Jami distrikt" u Firchie Think Tank Studiju

Predstava "Jami distrikt" u režiji Kokana Mladenovića biće premijerno izvedena danas, 24. marta, u Firchie Think Tank Studiju.
U pitanju je dokumentarna predstava o najstarijoj naciji na svetu. 
 
U predstavi glume Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, tekst je napisala Milena Bogavac, dok je za originalnu muziku bio zadužen Marko Grubić. U predstavi sviraju Džemal al Kisvani i Marko Grubić iz benda "Vroom".
 
 
Predstava problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država u hi-tech svetu 21. veka. Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Ko je prvi počeo? Dokazaće se! Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno od majmuna, dobija nagradnu vožnju u luna-parku istorije. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da bio tu od uvek? Da li su nam u eri Interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije? Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka, i da li nas žuljuju te razgažene cipele koje odavno nisu lepe? Nisu lepe, ali da li su udobne?... 
 
Predstava će početi u 20 časova.
 
Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 800 dinara, a na ulazu će koštati 1.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".