Izložba arhitektonske fotografije od 23. marta u MSUV

Izložba arhitektonske fotografije Fokus na modernizam: Arhitektura Novog Sada 1950‐1970 biće otvorena u četvrtak, 23. marta u 19 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Traje do 9. aprila. ​Autori izložbe su Relja Ivanić i Društvo arhitekata Novog Sada.
 
Kustosi izložbe su Aleksandar Bede, Andrea Tamaš Dačić, Slobodan Jović, Dragana Konstantinović i Maja Momirov.
 
Saradnici su studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu: Igor Šiler, Snežana Petković, Aleksa Gajić, Ivan Vuknić, Sara Apostolović, Miljan Vuletić, Sofija Balać, Ivana Čavić, Teodora Ivkov, Barbara Jovanović, Jelena Gajinović, Vanja Novaković i drugi.
 
Izložba Fokus na modernizam: Arhitektura Novog Sada 1950‐1970 je prvi događaj u seriji aktivnosti ovog projekta. Cilj izložbe je da se, kroz selekciju najikoničnijih objekata iz ovog perioda, javnosti predoče kvaliteti i vrednosti arhitektonskog nasleđa iz ove stvaralačke epohe koja još nije doživela svoju punu revalorizaciju i popularizaciju šire od uskih stručnih krugova.
 
Izložba se sastoji iz dva dela. Prvi deo čini selekcija  arhitektonske fotografije većih formata, autora Relje Ivanića, trenutno najaktivnijeg fotografa specijalizovanog za arhitekturu u Srbiji. Drugi deo izložbe obuhvata prezentacije radova studenata likovnog departmana Akademije umetnosti, koje donose različita čitanja šireg kruga modernističkih objekata na teritoriji Novog Sada. Njihov pogled na modernističko nasleđe grada predstavljen je u obliku fotografskih studija u kojima je prisutan estetski ali i kritički osvrt mladih generacija na sadašnje stanje objekata iz perioda 1950‐1970.
 
Krajnji rezultat projekta je i monografija/katalog kojom se arhivira i vrednuje arhitektonska produkcija nastala u drugoj polovini 20. veka na prostoru Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič