Tribina "Izazovi: Kultura dijaloga u vremenu buke, besa i populizma" 23. marta

Tribina "Izazovi: Kultura dijaloga u vremenu buke, besa i populizma", održaće se u četvrtak, 23. marta, u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I).
Govoriće istoričarka Latinka Perović, advokat Slobodan Beljanski, reditelj Goran Marković, preduzetnik Dušan Mijić, a moderator je novinar Dinko Gruhonjić. 
 
U okviru tribine biće predstavljen nedavno objavljeni Zbornik "Izazovi: Kultura dijaloga". Reč je o zborniku izlaganja sa skupa koji je organizovan prošle godine u Somboru, povodom obeležavanja 20 godina od održavanja Salona u novosadskom stanu Dušana Mijića.
 
Utemeljivač okupljanja u Mijićevom Salonu bio je pokojni veliki pisac Aleksandar Tišma. "Mlađi članovi Salona, koji nisu imali priliku da lično upoznaju Aleksandra Tišmu, treba da čitaju njegove knjige. Tako će shvatiti da on nije samo inicijator Salona, već i ona moralna i intelektualna vertikala koja Salon i danas drži. A zašto je to tako, nije se shvatalo za njegovog života, a ne shvata se dovoljno ni danas", napisala je Latinka Perović u predgovoru zbornika. 
 
Na tribini neće biti reči samo o Salonu i o zborniku, već i o aktuelnim društveno-političkim temama. "Razgovaraćemo onako kako smo navikli oduvek, negujući kulturu dijaloga, bez obzira što svi zajedno imamo utisak da sve dublje tonemo u vreme buke, besa i populizma". poručuju organizatori.
 
Tribina počinje u 19 sati. 

Teme

NDNV

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič