Koncert improvizovane muzike 22. aprila u Zavodu za kulturu Vojvodine

Koncert dua koji čine Manja Ristić i Marina Džukljev, najpoznatije umetnice koje se bave improvizovanom muzikom, održaće se u Zavodu za kulturu Vojvodine (Vojvode Putnika 2), u subotu 22. aprila u 20 sati.
Manja i Marina ostvaruju saradnju kroz improvE platformu tokom 2014. godine. U novembru 2015 osnivaju duo i predstavljaju prvo izdanje pod nazivom Tajni razgovori (Secret Conversations). Ubrzo nakon prvog, predstavile su i naredna dva izdanja: LIVE at Cultural Center Parobrod, i trio sa gitaristom i kompozitorom Đorđem Markovićem: SUPER SILENT MICE IN SPACE.
 
Marina Džukljev (klavir) je trenutno aktivna u sferi improv performansa i primenjenih zvučnih umetnosti. Članica je nekoliko internacionalnih improv ansambala i jedan je od aktivnih članova kolektiva koji organizuje Improstor.
 
Osim profesionalne violinističke karijere Manja Ristić je multimedijalni umetnik i interdsiciplinarni istraživač sa velikim brojem performansa i kuriranih izložbi izvedenih u zemlji i inostranstvu, zatim, edukator, kompozitor savremene muzike i izdat pesnik. U istraživanju zvučno-srodnih praksi njen rad se pruža kroz sfere eksperimentalne instrumentalne prakse, AV sinestetički koncept, intuitivnu kompoziciju, psiho-akustiku, zvučnu instalaciju i field recording.
 
Koncert u Zavodu biće posvećen izvođenju novih improvizovanih zvučnih situacija, kao i dela kao takvih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".