Damir Imamović i Sevdah Takht večeras u Clubu Reset

Autor i interpretator sevdalinki Damir Imamović i Sevdah Takht nastupiće danas u Clubu Reset, u Ulici dr Ketrin Mekfeil 1 u Sremskoj Kamenici.
Predgrupa sarajevskog umetnika biće sastav Duo Skica.
 
Nakon nastupa povodom promocije novog albuma "Dvojka" na beogradskom Kolarcu, novi kralj sevdah muzike, u kojem je i The Guardian prepoznao notu nesvakidašnjeg i svetskog, nastupiće u specifičnom ambijentu Cluba Reset. Ljubitelji world music-a i sevdaha imaće priliku da se, pod vedrim nebom, prepuste ambijentu zalaska sunca i emocijama savremenih sevdalinki prepletenih džezom, bluzom i drugim muzičkim žanrovima.
 
Damir Imamović potiče iz čuvene sarajevske porodice – mnogi će sigurno i pretpostaviti da je u pitanju unuk jednog od najuticajnijih pevača u istoriji sevdaha, Zaima Imamovića. Damir se smatra predvodnikom "novog sevdaha", muzičkog talasa savremene interpretacije bosanske tradicionalne pesme kojem pripradaju i Mostar Sevdah Reunion, Amira Medunjanin, Božo Vrećo, kao i grupa Divanhana. Sevdalinku su ogrnuli u novo ruho, dok su istovremeno uspeli da na najlepši način sačuvaju izvornost i tradiciju.
 
Ono zbog čega su Damir Imamović, Sevdah Takht (Nenad Kovačić, Ivan Mihajlović i Ivana Đurić) i album "Dvojka" sa lakoćom osvojili pozitivne ocene kritičara i sjajne reakcije širom sveta jeste originalan i istraživački pristup sevdahu, kojim stalno pomeraju granice, a ujedno i ruše tabue vezane za tradicionalnu bosansku kulturu.
 
Pored muzike, Damir se bavi i vođenjem radionice Sevdah Lab, produkcijom albuma bosanskih sazlija, takođe je autor knjige "Sevdah".
 
Uvod u ovaj tradicionalni duh sa velikim poverenjem prepušten je sastavu Duo Skica, čija je autorska muzika inspirisana prošlošću.
 
Koncert će početi u 18 časova.
 
Karte za koncert su 1.200, a 3.600 dinara – ukoliko se gosti odluče da uz nastup imaju i mogućnost večere bazirane na švedskom stolu. Broj karata je ograničen, a mogu se rezervisati pozivom na broj 064/880 74 00.
 
Više informacija o događaju možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič