U subotu planinarska akcija na najlepšim stazama Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 20. maja organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Najlepše staze Fruške gore".
Ruta će biti: Sviloš - Ajmaš - Mačkovac - Čotovi - V.Gradine - Manastir Šišatovac - Manastir Petkovica - Ramboševac - Divoš -Manastir Kuveždin - Rastik - Stara Bingula - Đipša - Mostar - Štanglovina - Jankov do - Kratina - Ležimir - Lug.
 
Polazak je u 5:40 časova, redovnom autobuskom linijom broj 84 za Lug. Izlazak iz autobusa je u Svilošu. Autobus kreće sa stajališta na MAS-u u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Luga po završetku akcije ili po dogovoru.
 
Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni. Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju.
 
Potrebno je poneti najmanje 2,5l vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezno poneti kapu ili šeširić radi zaštite od Sunca. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Vodič će biti Milan Marković, od koga se može dobiti i više informacija na broj telefona 064/842-3054. Više informacija na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs . Obavezno proveriti najavu jedan dan pre polaska zbog mogućih dodatnih informacija.
  • Zivan

    20.05.2017 06:13
    Staza za prave planinare...
  • Miroslav

    18.05.2017 11:26
    Veoma interesantna staza sa mnogo interesantnih mesta koje obilazi. Treba ustati rano, polazak autobusa je u 5.40 :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".