Merlinka festival od 15. do 17. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Treći Merlinka festival održaće se od 15. do 17. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.
Za tri dana pripremljeno je šest igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazani na Merlinka festivalu u Beogradu, Nišu, Sarajevu, Tuzli i Podgorici.
 
Gostovanje počinje u četvrtak 15. juna u 19 časova mađarskim dokumentarcem "Topli momci, hladna diktatura", koji prati grupu gej mladića koji ispituju starije pripadnike LGBT populacije kako je bilo biti gej za vreme komunističke diktature. Film će predstaviti Nebojša Pekas, nekadašnji profesor iz Novog Sada koji trenutno živi u Berlinu i koji će nakon filma napraviti paralelu sa SFRJ i kako je bilo biti gej za vreme socijalizma.
 
Od 21 čas prikazuje se brazilski igrani film "Ne zovi me sine", dobitnik Teddy nagrade za najbolji film na Berlinalu. Film prati tinejdžera koji spletom okolnosti prelazi u novu, konzervativnu porodicu, koja se trudi da ga promeni.
 
Petak, 16. jun rezervisan je za dva dokumentarca. Od 19 časova prikazuje se američki dokumentarac, nominovan za dve Emi nagrade, "Mepltorp: Gledaj fotografije" o kontroverznom američkom fotografu Robertu Mepltorpu. Film će predstaviti novosadski fotograf Nikola Đukić. Od 21 čas prikazujemo holandski dokumentarac "Zauzmi pozu", koji prati Madonine igrače iz spota "Vogue" i turneje "Blond Ambition". Film je nagrađen Dorotinom cipelicom za najbolji dokumentarni film na Merlinka festivalu u Beogradu. Film će predstaviti DJ Stanwik, nakon kojeg će biti organizovana Madonna žurka.
 
Subota, 17. jun i poslednji dan gostovanja Merlinka festivala u Novom Sadu rezervisan je za dva igrana filma. Od 19 časova biće prikazan irsko-kubanski film "Viva" koji prati mladog Hesusa koji želi da postane dreg performer u jednom noćnom klubu u Havani. Film je bio irski kandidat za Oskara 2016. godine. Od 21 čas prikazuje se nemački igrani film "Gde si krenuo, habibi?", koji prati gej Turčina koji živi u Berlinu i zaljubljuje se u strejt Nemca.
 
Ulaz na sve projekcije je besplatan i svi filmovi su titlovani na srpski jezik.
  • Nada

    16.06.2017 18:02
    Nadam se da nece zavetnici obici festival...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič