Tribina i promocija publikacije "Sremski front, od bitke do spomenika" 22. juna

Tribina i promocija publikacije "Sremski front, od bitke do spomenika" održaće se u četvrtak, 22. juna u kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.
Autori su Miroslav Krstonošić i Bogdan Tankosić. Učesnici tribine su Miroslav Krstonošić, Bogdan Tankosić i Branislava Kostić, a moderator je novinar Zoran Surla.
 
Kao uvod u razgovor biće prikazana TV emisija "Spomenici Vojvodine: Spomen obeležje Sremski front", urednika i scenariste Borka Hložan, u režiji Dragoljuba Bate Vojvodića, snimljena u produkciji RTV Vojvodine 2011. godine. 
 
Autori publikacije će na tribini govoriti o značaju Sremskog fronta, o ideji i autorstvu te načinu gradnje Spomen obeležja Sremski front, izgledu i sadržini  kompleksa kao i o sudbini spomen obeležja nakon svečanog otvaranja 12. aprila 1988. uoči samog raspada SFRJ.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič