Svečani program i popust na učlanjenje povodom 172 godine Gradske biblioteke

Povodom Dana Gradske biblioteke i obeležavanja 172 godine postojanja, danas, 22. septembra, u toj ustanovi biće organizovan svečani program.
Svečani program i popust na učlanjenje povodom 172 godine Gradske biblioteke
Foto: 021.rs
Program:
 
Program će početi u podne u Čitaonici biblioteke, Dunavska 1, a posveće je  200. godišnjici rođenja dr Jovana Subotića. Uvodnu reč imaće direktor Biblioteke Dragan Kojić. O dr Jovanu Subotiću govoriće Miodrag Milanović, zaslužni umetnik opere SNP. U muzičkom delu programa učestvovaće Pamela Kiš Ignjatov (sopran) i Aleksandra Rakić (klavir).
 
Povodom Dana Biblioteke, u izlozima Odeljenja "Đura Daničić" u Dunavskoj 1, postavljene su izložbe: "Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864) - 230 godina od rođenja" i izložba o Jovanu Subotiću (1817-1866). 
 
U centralnom holu Biblioteke u vitrinama je postavljena izložba o Ilarionu Ruvarcu (1832-1905).
 
Na Odeljenju "Đura Daničić", u petak, 22. septembra u 18 časova održaće se sastanak Čitalačkog kluba na temu: O bajkama, bogovima i bibliotekama - razgovor o Nil Gejmenu (Zašto pismeni ljudi čitaju fikciju?). Moderator Čitalačkog kluba je mr Miloš Jocić, asistent na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Biblioteka danas omogućava upis novih članova sa popustom od 50 odsto. Popust važi jedan dan.
  • korisno

    19.09.2017 15:44
    Svakako, vredi prisustvovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič