Performans "Dali Style" i matine u Muzeju šibica u Sremskim Karlovcima

Performans pod nazivom "Dali Style", povodom zatvaranja istoimene izložbe akvarela beogradske umetnice Dragane Pajković Dodig, održaće se u četvrtak, 21. septembra, u Muzeju šibica u Sremskim Karlovcima, u Ulici mitropolita Stratimirovića 72.

"Dali Style" je projekat baziran na epizodi iz autobiografije Salvadora Dalija, premijerno izveden na Četvrtom bijenalu akvarela, u okviru manifestacije "Noć muzeja", u Galeriji "Progres" u Beogradu. Performans se izvodi interaktivno, sa publikom koja gađa ili prska bojom, uz intervenciju umetnika. Nakon premijere, projekat je realizovan u još nekoliko domaćih i evropskih gradova, od Pariza do Beograda, a slike nastale na tim performansima mogu da se pogledaju u Muzeju šibica.

Nakon performansa, umetnica će održati kratko predavanje o slikarskoj tehnici - akvarel, za sve zainteresovane, a tokom čitavog programa publika će moći da uživa u muziciranju pijaniste Jožefa Ritera.

Program će početi u 16 časova.

O umetnici:

Dragana Pajković Dodig rođena je 1968. godine u Beogradu, gde je i diplomirala, na Odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti, u klasi profesora Radomira Reljića. Od 1999. godine član je ULUS-a, do sada je grupno ili samostalno izlagala na više od osamdeset izložbi u zemlji i svetu, a učestvovala je i na više od dvadeset internacionalnih likovnih kolonija. Za svoj umetnički rad nekoliko puta je nagrađivana u zemlji i inostranstvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič