Izložba crteža Živke Suvić od ponedeljka u galeriji SULUV-a

Izložba crteža Živke Suvić biće otvorena u ponedeljak, 25. septembra, u galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, Bulevar Mihajla Pupina 9.
Crteži su nastali tokom 2014. godine, tokom boravka umetnice na Novom Zelandu i studija u trajanju od godinu dana u Umetničkoj školi u Danidinu.
 
Dimenzija 100x70 centimetara, crteži su izvedeni u kombinovanoj tehnici (različite vrste papira, ugljen, pastel, akril).
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 7. oktobra.
 
O autorki:
 
Živka Suvić je rođena 1971. godine u Sremskoj Mitrovici. Srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput", završila je u Novom Sadu. Akademiju likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, u klasi profesora Dušana Todorovića završila je 1997. godine, takođe u Novom Sadu. Postdiplomski sertifikat iz vizuelne umetnosti stekla je 2014. godine u Danidinu, Novi Zeland. Član je SULUV-a od 1998. godine, a od 2006. godine član ULUS-a. Imala je dvadeset samostalnih izložbi. Izlagala je na oko devedeset kolektivnih izložbi i bila učesnica nekoliko likovnih kolonija. Više puta nagrađivana.
  • Automehanicar

    23.09.2017 14:51
    za sve te godine mogla je da nauci da crta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič