Predavanje o Topličkom ustanku u četvrtak u Matici srpskoj

Predavanje o Topličkom ustanku održaće se u četvrtak, 12. oktobra u Svečanoj sali Matice srpske.

Predavač će biti prof. dr Božica Mladenović sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Pozdravnu reč prisutnima će uputiti generalni sekretar Matice srpske, prof. dr Đorđe Đurić.

Predavanje će početi u podne.

  • Vlada

    10.10.2017 19:50
    Pa zar se nije moglo organizovati predavanje u popodnevnim casovima,ima nas koji u to vreme radimo i nismo u mogucnosti da nspustimo posao.
  • Nišlija

    10.10.2017 13:00
    Najveći ustanak u Evropi
    Profesorka je veliki autoritet za ovu oblast. O tome svedoče njene publikacije koje je objavljivala na ovu temu i naučno-istraživački rad koji je radila sa kolegama iz Bugarske, Austrije i Francuske. Tako da svakome ko voli istoriju preporučujem da ode na tribinu.
    Sama tema je vrlo zanimljiva jer se radi o najvećoj oružanoj pobuni protiv okupatora na nekoj okupiranoj teritoriji u EVROPI za vreme Velikog rata i o njemu se mnogo više govori u Francuskoj nego li u samoj Srbiji. Pogotovo je velika šteta jer je narod južne Srbije platio veliku cenu za svoju slobodu. Masakri koje su počinili i austrougarski i bugarski fašisti i dalje izazivaju jezu i posle toliko vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič